Τουρκία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πλημμύρες στις σεισμόπληκτες περιοχές (vid)

Κόσμος
Τουρκία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πλημμύρες στις σεισμόπληκτες περιοχές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλημμύρες «χτύπησαν» τις σεισμόπληκτες περιοχές όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα σε λασπωμένους χειμάρρους που έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους

Οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών στην Τουρκία ζουν τραγικές στιγμές, καθώς τώρα ήρθαν αντιμέτωποι και με τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν πλημμύρες αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον 14  ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 ετών.

Πιο συγκεκριμένα οι πλημμύρες «χτύπησαν» τις σεισμόπληκτες περιοχές όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα σε λασπωμένους χειμάρρους που έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους. Μάλιστα κάμερα κατέγραψε έναν άνδρα να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά μην έχοντας να πιαστεί από πουθενά. 

Σημειώνεται πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι αγνοούνται ενώ προς το παρόν δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός όσων έχουν μείνει εκτός των σπιτιών τους. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για χιλιάδες πολίτες.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άνθρωποι που ζούσαν στις σκηνές. Τέσσερα από τα θύματα είναι από την περιοχή Σανλιούρφα, 50 χλμ βόρεια των συνόρων με τη Συρία, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές. Τέλος πέντε από τα θύματα είναι Σύριοι.

https://twitter.com/anadoluajansi/status/1635951476588843010

Οι περιοχές που δέχτηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, και η Αντιγιαμάν που μετράει έναν νεκρό από τις πλημμύρες. Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις νεκροί στη Σανλιούρφα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε.

Άλλοι πέντε από τους νεκρούς εντοπίστηκαν σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Ταντογκάν. Σύμφωνα με τη Yeni Safak πρόκειται για πέντε Σύρους που ανασύρθηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News