Τουρκία: Τα ορμητικά νερά «έπνιξαν» τους σεισμόπληκτους - 5 νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 ετών (vid)

Κόσμος
Τουρκία: Τα ορμητικά νερά «έπνιξαν» τους σεισμόπληκτους - 5 νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 ετών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τις σεισμόπληκτες περιοχές

Τραγικές στιγμές ζουν κάτοικοι περιοχών στην Τουρκία που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών που προκάλεσαν πλημμύρες αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 ετών.

Οι περιοχές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, και η Αντιγιαμάν όπου μετράει έναν νεκρό από τις πλημμύρες. Όπως έγινε γνωστό οι τέσσερις νεκροί στη Σανλιούρφα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης από τις μεγάλες ποσότητες νερού πλημμύρισαν καταυλισμοί με σκηνές στις οποίες μένουν άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους μετά τα φονικά ρίχτερ του Φεβρουαρίου.

Σε άλλα βίντεο φαίνονται τα ορμητικά νερά να έχουν «εξαφανίσει» δρόμους παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα ενώ πολίτες πέφτουν στα νερά για να σώσουν μητέρες και παιδιά, σύμφωνα με το protothema.gr.

Στην Σανλιούρφα χρειάστηκε, επίσης, να εκκενωθεί νοσοκομείο με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ να μεταφέρονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ δύο πυροσβέστες κινδύνευσαν να πνιγούν κάτω από υπόγεια διάβαση στην οποία επιχείρησαν.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν, μάλιστα, ότι η σημερινή ημέρα θα είναι ίσως ακόμα χειρότερη ως προς την ένταση των φαινομένων με τις έντονες βροχοπτώσεις να αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των ανθρώπων στις σεισμόπληκτες περιοχές εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του τονίζοντας ότι στην περιοχή βρίσκονται υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και σωστικά συνεργεία.

https://twitter.com/bizmalatyaliyiz/status/1635900287276703746
https://twitter.com/yenisafak/status/1635925184707276803
https://twitter.com/yenisafak/status/1635932999702151169
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News