Κόσμος

Σοκ στο Πεκίνο: Σκουλήκια έπεσαν από τον ουρανό - Τι είναι το φαινόμενο (vid)

Τις τελευταίες ημέρες, πλάνα έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτια που δείχνουν μια «βροχή από σκουλήκια» στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τα γλοιώδη ζώα να καλύπτουν αυτοκίνητα

Το El Heraldo ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου συμβουλεύτηκαν να μετακινούνται στους δρόμους μόνο με ομπρέλες.

Σε πλάνα ειδήσεων, οι κάτοικοι φαίνονται να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές με ομπρέλες ανοιχτές για να μην δεχθούν από τα σκουλήκια που πέφτουν.

Και ενώ οι κινεζικές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον λόγο πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο, θεωρίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Κάποιοι πιθανολογούν ότι θα μπορούσαν να είναι τα λουλούδια της λεύκας, ενός πολύ δημοφιλούς δέντρου στην περιοχή που είναι γεμάτο σπόρους και, όταν πέφτουν τα λουλούδια, συχνά μοιάζουν με κάμπιες. Όμως, τα έντομα φαίνεται να κινούνται στις εικόνες που καταγράφηκαν από τα βίντεο.

Το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network πάντως προκρίνει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο ότι τα σκουλήκια άρχισαν να πέφτουν αφού παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους, καθώς ανάλογα έχουν συμβεί ξανά μετά από μια καταιγίδα.

Ορισμένοι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέουν το γεγονός αυτό με την ονομασία «Πανσέληνος του Σκουληκιού». Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο θα μπορούσε να παρατηρηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου και συμπίπτει με την τελευταία πανσέληνο του χειμώνα στην Κίνα.

Η ονομασία «Σελήνη των σκουληκιών» προέρχεται από τη Βόρεια και Ανατολική Αμερική… Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι βάφτιζαν την πανσέληνο με διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τον μήνα στον οποίο συνέβαινε. Για παράδειγμα, η πανσέληνος του λύκου εμφανίζεται τον Ιανουάριο, το φεγγάρι του χιονιού τον Φεβρουάριο και η ροζ πανσέληνος τον Απρίλιο κ.λπ. Το φεγγάρι είναι το σκουλήκι του Μαρτίου, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, το έντομο αυτό άρχισε να εμφανίζεται στο έδαφος στο τέλος του χειμώνα.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η εποχή που οι βροχές και οι καταιγίδες είναι συνήθως πολύ συχνές στην επαρχία, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο που συνέβη αυτό το γεγονός.

Πηγή: ertnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια