Συρία: Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 26 απήχθησαν σε μια φερόμενη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Κόσμος
Συρία: Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 26 απήχθησαν σε μια φερόμενη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων, ανάμεσά τους 120 άμαχοι, που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε επιθέσεις τζιχαντιστών του ΙΚ, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και τουλάχιστον 26 άλλοι απήχθησαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων, ανάμεσά τους 120 άμαχοι, που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε επιθέσεις τζιχαντιστών του ΙΚ, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου.

«Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με πυρήνες του ΙΚ» δολοφόνησαν τρεις εργάτες που μάζευαν τρούφες στην έρημο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου «κόβοντας τον λαιμό τους», ανέφερε το OSDH στο Γαλλικό Πρακτορείο

Η μκο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, απήχθησαν.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη κάποια αναφορά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά σε θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων που υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα, παρότι απώλεσε όλα τα οχυρά του στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τις δυνάμεις τόσο της Δαμασκού και της Μόσχας, όσο και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση, που ήλεγχε στο παρελθόν μεγάλες εκτάσεις στη Συρία, επωφελείται από το γεγονός ότι κάτοικοι αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες και τους βάζει στο στόχαστρο.

Η τρούφα της ερήμου, που συλλέγεται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, πωλείται σε εξωφρενικές τιμές στη Συρία. Ένα κιλό τρούφας κοστίζει από 5 έως 25 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 δολάρια.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011, όλο και περισσότεροι χωρικοί αναζητούν τρούφες.

Ο εμφύλιος πόλεμος, που πυροδοτήθηκε από καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει αφήσει μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κατακερματίσει τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News