"Αυτή τη στιγμή ζω μαζί με την κοπέλα μου Σόνια..." " Έχουμε βαρεθεί την ομοφοβία"

Κόσμος
"Αυτή τη στιγμή ζω μαζί με την κοπέλα μου Σόνια..." " Έχουμε βαρεθεί την ομοφοβία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλατφόρμα προώθησης βιβλίων ζήτησε από συγγραφέα να αφαιρέσει από το βιβλίο της απόσπασμα που αναφέρεται στη σύντροφό της τη ζωγράφο Σάσα Σκοτσιλένκο

Η ρωσική εκδοτική πλατφόρμα Ridero ζήτησε από τη συγγραφέα Μάσα Πούσκινα να διαγράψει από το βιβλίο της με τίτλο «Διπολικοί. Χωρίς μάσκες» ένα απόσπασμα, στο οποίο γίνεται αναφορά στη σύντροφό της, τη ζωγράφο Σάσα Σκοτσιλένκο. Την δήλωση αυτή έκανε στον ιστότοπο Agenstvo η ίδια η συγγραφέας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

H Ridero έστειλε στην Πούσκινα επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να «επιμεληθεί εκ νέου» το «περιεχόμενο», εάν η ίδια θέλει να συμπεριληφθεί το βιβλίο της στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια αναφέρεται το συγκεκριμένο απόσπασμα το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί από το βιβλίο.

«Αυτή τη στιγμή ζω μαζί με την κοπέλα μου Σόνια…<...> Έχουμε βαρεθεί την ομοφοβία <...> Ονειρεύομαι επίσης να παντρευτώ τη Σόνια και να περάσουμε τον μήνα του μέλιτος στο Άμστερνταμ», αυτό είναι το απόσπασμα του βιβλίου το οποίο μου ζητά η πλατφόρμα να «επιμεληθώ».

Το βιβλίο «Διπολικοί. Χωρίς μάσκες» αναφέρεται στην ιστορία οκτώ ανθρώπων που πάσχουν από διπολική διαταραχή. Μια από τις ιστορίες αυτές είναι αφιερωμένη στην ζωγράφο και ακτιβίστρια Σάσα Σκοτσιλένκο που μιλάει ανοιχτά για την εμπειρία της ζωής της που είναι αντιμέτωπη με την διαταραχή αυτή.

Από τον περασμένο Απρίλιο η Σκοτσιλένκο είναι υπό κράτηση με βάση τον νόμο περί διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ridero ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε ένα νευρωνικό δίκτυο για να «ελέγχει» τη βιβλιοθήκη της για υλικό που έχει ως θέμα την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. «Το πόσα βιβλία τελικά θα σταματήσουν να πωλούνται μπορεί να ειπωθεί αργότερα. Ο έλεγχος του νευρωνικού δικτύου φτάνει στο τέλος του και τα βιβλία θα αποσυρθούν όταν τελειώσει», μας είχε πει τότε η Μαρία Ριαβίνα, διευθύντρια παραγωγής της εκδοτικής εταιρείας, γράφει ο ιστότοπος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Agenstvo, μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου περί «απαγόρευσης της προπαγάνδας των ΛΟΑΤKI», η Ridero έστειλε επιστολές στους συγγραφείς ζητώντας τους να ελέγξουν τα βιβλία τους ώστε να είναι σύννομα με την επικαιροποιημένη νομοθεσία. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συγγραφείς να λογοκρίνουν τα βιβλία τους ή να τα αποσύρουν από την έκδοση, εάν παραβιάζουν τους νέους περιορισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News