Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Κατήγγειλε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

Κόσμος
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Κατήγγειλε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θέλω να σας μιλήσω πριν ανακαλύψετε το σφάλμα σας"

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιτίθεται σε όσους στέκονται πίσω από το φυλετικό μίσος, όπως ο αντισημιτισμός. «Η προκατάληψη είναι ο δρόμος των αδύναμων», λέει σε βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κατήγγειλε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο YouTube.

Ο αυστριακής καταγωγής, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και διάσημος σταρ του Χόλιγουντ επισκέφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου περίπου 1,1 εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κινηματογραφικός «Εξολοθρευτής» προτρέπει όσους διαδίδουν μίσος να σταματήσουν και να επιλέξουν έναν πιο φωτεινό δρόμο. Τονίζει ότι το μίσος είναι «ο δρόμος των αδύναμων» και καλεί τους ανθρώπους να «επιλέξουν δύναμη» για να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Δείτε το βίντεο

«Όταν περπατάς σε ένα μέρος όπως το Άουσβιτς, νιώθεις τεράστιο βάρος» αναφέρει ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. «Υπάρχουν υπενθυμίσεις παντού για τη φρίκη που συνέβη εκεί».

Στη συνέχεια, ο 75χρονος ηθοποιός απευθύνει το μήνυμά του σε όσους «βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση».

Arlond

«Αν έχετε ακούσει κάποιες συνωμοσίες σχετικά με Εβραίους, ή ανθρώπους οποιασδήποτε φυλής, φύλου ή προσανατολισμού, και σκεφτήκατε: “Αυτό έχει νόημα για μένα”. Θέλω να σας μιλήσω αν σκεφτήκατε ποτέ, ότι κάποιος είναι κατώτερος και θέλει να σας βλάψει λόγω της θρησκείας του ή του χρώματος του δέρματός του ή του φύλου του» είπε o ηθοποιός.

«Δεν ξέρω τον δρόμο που σας έφερε εδώ, αλλά έχω δει αρκετούς ανθρώπους να πετούν το μέλλον τους για πεποιθήσεις μίσους. Επομένως, θέλω να σας μιλήσω πριν ανακαλύψετε το σφάλμα σας στο τέλος του μονοπατιού» ανέφερε.Ο πατέρας του ήταν μέλος των Ναζί

Ο Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ, πατέρας του Χολιγουντιανού σταρ, ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η εμπλοκή του με τους Ναζί υπήρξε αμφιλεγόμενο θέμα και πολλοί αναρωτήθηκαν, πώς μπορεί να επηρέασε τις πολιτικές απόψεις και την καριέρα του γιου του.

Ο Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ γεννήθηκε το 1907 στο μικρό χωριό Grabern της Αυστρίας. Μεγάλωσε σε μια εποχή που η Αυστρία ήταν ακόμη μέρος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και βίωσε από πρώτο χέρι την οικονομική και κοινωνική αναταραχή που ακολούθησε την κατάρρευση της αυτοκρατορίας μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως πολλοί νέοι Αυστριακοί εκείνη την εποχή, ο Σβαρτσενέγκερ προσελκύστηκε από την ιδεολογία του Ναζιστικού Κόμματος, το οποίο υποσχόταν να αποκαταστήσει την τάξη και την ευημερία στη χώρα.

Το 1938, η Αυστρία προσαρτήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και ο Σβαρτσενέγκερ προσχώρησε στο κόμμα. Του ανατέθηκε να εργαστεί ως αστυνομικός στη μικρή πόλη Murstetten, όπου φέρεται να εκτελούσε εντολές για τη συγκέντρωση και απέλαση Εβραίων κατοίκων. Δεν είναι σαφές πόσο συμμετείχε ο ίδιος σε αυτές τις δραστηριότητες ή ποιες ήταν οι προσωπικές του πεποιθήσεις εκείνη την εποχή, αλλά η σχέση του με το ναζιστικό κόμμα έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον χαρακτήρα του και την ανατροφή του διάσημου γιου του.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει αναφερθεί στο παρελθόν του πατέρα του και έχει μιλήσει δημοσίως για τον αντίκτυπο που είχε στον ίδιο. Στα απομνημονεύματά του, «Total Recall», γράφει ότι δεν γνώριζε τις σχέσεις του πατέρα του με τους Ναζί μέχρι που έγινε έφηβος και ότι σοκαρίστηκε και ενοχλήθηκε βαθιά από την αποκάλυψη. Περιγράφει επίσης τις ενοχές και την ντροπή που ένιωσε για την οικογενειακή του ιστορία και την προσπάθεια που κατέβαλε για να αποστασιοποιηθεί από τις πεποιθήσεις και τις πράξεις του πατέρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News