Έκλεψε 23 δολάρια από βενζινάδικο και έμεινε 14 χρόνια σε σπηλιά για να μην τον πιάσουν

Κόσμος
Έκλεψε 23 δολάρια από βενζινάδικο και έμεινε 14 χρόνια σε σπηλιά για να μην τον πιάσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δραπέτης ληστής πέρασε μέρες κρυμμένος στο δάσος, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του και ανέκρινε την οικογένειά του και τελικά εγκαταστάθηκε σε μια μικρή σπηλιά

Ένας Κινέζος που διέπραξε ληστεία σε βενζινάδικο το 2009 και έφυγε με 156 γιουάν (22,50 δολάρια) πέρασε τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του κρυμμένος από τους αστυνομικούς σε μια απομακρυσμένη ορεινή σπηλιά.

Ο Liu Moufu, από ένα χωριό στην πόλη Enshi, στην επαρχία Hubei της Κίνας, ήταν στα 30 του όταν συμμετείχε σε ληστεία σε βενζινάδικο μαζί με τον κουνιάδο του και έναν άλλο συνεργό του. Κατέληξαν με 156 γιουάν (22,50 δολάρια), 60 από τα οποία ξόδεψαν γρήγορα σε φαγητό και πυροτεχνήματα, τα οποία τους άφησαν με μόλις 32 γιουάν (4,6 δολάρια) ο καθένας.

Οι δρόμοι των τριών ανδρών χώρισαν, αλλά δεν άργησε η αστυνομία να βρει τους συνεργούς του Liu και να τους συλλάβει. Ο άνδρας συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι αρχές στο κατώφλι του, κι έτσι αποφάσισε να κρυφτεί αντί να ρισκάρει τη φυλακή. Δεν ήξερε ότι θα περνούσε τα επόμενα 14 χρόνια σε μια φυλακή δικής του κατασκευής, όπως αναφέρει το e-daily.gr.

Ο δραπέτης ληστής πέρασε μέρες κρυμμένος στο δάσος, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του και ανέκρινε την οικογένειά του και τελικά εγκαταστάθηκε σε μια μικρή σπηλιά. Άρχισε να κυνηγάει για να βρει φαγητό και περιστασιακά έμπαινε στο χωριό του για να κλέψει πράγματα όπως πατάτες και κρέας και να δει τους γονείς του για λίγα λεπτά.

Δεν είναι σαφές εάν η οικογένεια του Liu γνώριζε την κρυψώνα του, αλλά αν το γνώριζαν δεν το είπαν ποτέ στην αστυνομία ούτε τον επισκέφτηκαν ενώ οι αρχές τους παρακολουθούσαν. Και έτσι πέρασαν 14 χρόνια!

Αν και η σύζυγός του και οι γονείς του προσπάθησαν επανειλημμένα να τον κάνουν να παραδοθεί, ο Liu Moufu πάντα αρνιόταν. Μόνο φέτος κατάλαβε τελικά ότι είχε απομακρυνθεί από τους ανθρώπους που νοιαζόταν για τόσο καιρό. Είχε χάσει την κηδεία του πατέρα του και τον γάμο του γιου του και δεν είχε δει ποτέ τον εγγονό του. Τον περασμένο μήνα, αποφάσισε τελικά να παραδοθεί.

«Είμαι πάνω από 50 ετών, η γυναίκα μου δεν είναι καλά στην υγεία της και έχω έναν τόσο υπέροχο εγγονό», είπε ο Liu. «Θέλω να ζήσω μια κανονική ζωή!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News