Πολυτελές πανδοχείο στην Ιαπωνία ζητά συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά του μόνο δύο φορές το χρόνο

Κόσμος
Πολυτελές πανδοχείο στην Ιαπωνία ζητά συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά του μόνο δύο φορές το χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν εβδομαδιαία ανανέωση του νερού στο οποίο άνδρες και γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά, κατά παράδοση γυμνοί, αφού προηγουμένως κάνουν ντους

Ο διευθυντής ενός πολυτελούς ιαπωνικού πανδοχείου ζήτησε σήμερα συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά της εγκατάστασης κάθε έξι μήνες, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν βακτήρια περισσότερο από 3.700 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν εβδομαδιαία ανανέωση του νερού στο οποίο άνδρες και γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά, κατά παράδοση γυμνοί, αφού προηγουμένως κάνουν ντους.

Ο Μακότο Γιαμάντα, πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το πανδοχείο το οποίο λειτουργεί εδώ και σχεδόν 160 χρόνια, είπε ότι η εγκατάσταση αμέλησε να διατηρήσει καθαρό το νερό καθώς δεν χρησιμοποιούσε επαρκή ποσότητα χλωρίου.

Στον υπεύθυνο «δεν άρεσε η μυρωδιά» του χημικού, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό ήταν ένα ιδιοτελές κίνητρο», πρόσθεσε ο Γιαμάντα, περιγράφοντας την αμέλεια ως «ένα παράπτωμα που παραμέλησε εντελώς την υγεία των πελατών μας».

Η χαλαρότητα στο Daimaru Besso Inn, όπου είχε κάποτε διαμείνει ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο, ξεκίνησε γύρω στον Δεκέμβριο του 2019.

Έκτοτε, το προσωπικό της εγκατάστασης που βρίσκεται στη Φουκουόκα (νοτιοδυτική Ιαπωνία) έγινε πιο απρόσεκτο, καθώς ο αριθμός των πελατών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, πρόσθεσε ο Γιαμάντα.

Ακόμη και πριν το σκάνδαλο βγει στη δημοσιότητα, υπήρχαν ήδη ενδείξεις για ανησυχία.

Πέρυσι, σε ένα έλεγχο των αρχών βρέθηκε διπλάσια ποσότητα του βακτηρίου Λεγιονέλλα από αυτή που επιτρέπεται στο νερό των ιαματικών λουτρών του ξενώνα.

Η διοίκηση του ξενώνα τότε είχε «παραποιήσει έγγραφα για να βεβαιώσει ότι το χλώριο είχε προστεθεί σωστά», παραδέχτηκε ο Γιαμάντα. Σε μια μεταγενέστερη έρευνα, που διεξήχθη από τις υγειονομικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του βακτηρίου ήταν κατά 3.700 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις των πνευμόνων, φέρεται να αρρώστησαν έναν επισκέπτη που διέμεινε σε πολλούς ξενώνες, συμπεριλαμβανομένου του Daimaru Besso.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News