ΗΠΑ: Βρήκαν με DNA ποια ήταν η “γυναίκα στο ψυγείο” - Η δολοφονία της ήταν μυστήριο για 27 χρόνια (vid)

Κόσμος
ΗΠΑ: Βρήκαν με DNA ποια ήταν η “γυναίκα στο ψυγείο” - Η δολοφονία της ήταν μυστήριο για 27 χρόνια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Amanda Lynn Schumann Deza είχε πέσει θύμα ανθρωποκτονίας πριν από σχεδόν 3 δεκαετίες και τώρα ψάχνουν να βρουν τον ύποπτο

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το πτώμα μιας γυναίκας που είχε βρεθεί μέσα σε ψυγείο ταυτοποιήθηκε από τις αρχές. Ήταν θύμα ανθρωποκτονίας και τώρα ψάχνουν να βρουν τον ύποπτο.

Συγκεκριμένα, πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, καθαριστές που αναζητούσαν κουτιά και μπουκάλια για ανακύκλωση εντόπισαν ένα ψυγείο σε ένα αρδευτικό κανάλι της Καλιφόρνια. Μέσα υπήρχε ένα μυστήριο που θα στοίχειωνε το γραφείο του σερίφη της κομητείας San Joaquin για 27 χρόνια, “η γυναίκα στο ψυγείο”.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η σορός της γυναίκας, η οποία ήταν θύμα ανθρωποκτονίας, δεν είχε αναγνωριστεί όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που, χάρη στην τεχνολογία DNA, η γυναίκα αναγνωρίστηκε, όπως δήλωσε ο σερίφης Πάτρικ Γουίδροου σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη (23/02).

«Θα ήθελα απλώς να αφιερώσω αυτόν τον χρόνο τώρα για να της δώσω πίσω το όνομά της, για να της δώσω πίσω την ιστορία της», είπε ο Γουίδροου. «Και το όνομά της είναι Amanda Lynn Schumann Deza».

Ήταν μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την Othram Inc., μια ιατροδικαστική γενεαλογική εταιρεία που βοήθησε το γραφείο του σερίφη να αναγνωρίσει τη γυναίκα.

Το πτώμα της Deza βρέθηκε μέσα σε ψυγείο τον Μάρτιο του 1995, σε μία περιοχή κοντά στο Stockton της Καλιφόρνια σε ένα αρδευτικό κανάλι. Όταν εντοπίστηκε, φαινόταν να είναι εκεί για αρκετούς μήνες, σύμφωνα με την Othram.

Η γυναίκα, της οποίας η αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως τραύμα από αμβλύ αντικείμενο, πιθανότατα πέθανε το 1994, είπε η υπολοχαγός Λίντα Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου. Η υπόθεση εισήχθη στο Εθνικό Σύστημα Αγνοουμένων και Αγνώστων Προσώπων, ωστόσο «η ταυτότητα της γυναίκας παρέμεινε μυστήριο» και η υπόθεση "πάγωσε".

«Δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε αυτή την όμορφη νεαρή γυναίκα», είπε ο Γουίδροου. «Επί 27 χρόνια, οι αξιωματικοί που πλέον έχουν αποσυρθεί και τώρα η ομάδα μας εργάζεται πάνω σε αυτό προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος το έκανε αυτό».

Τώρα που η "γυναίκα στο ψυγείο" έχει αναγνωριστεί, το γραφείο του σερίφη επικεντρώνεται στην εύρεση υπόπτου για τη δολοφονία της, είπε ο Γουίδροου. «Κάποιος εκεί έξω μπορεί να ξέρει κάτι, να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας δώσει αυτό το τελευταίο κομμάτι που θέλουμε για να λύσουμε την υπόθεση και να φέρουμε στη δικαιοσύνη το άτομο που το έκανε αυτό», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News