Φλόριντα: Έγκυος κρατούμενη υποστηρίζει ότι το αγέννητο μωρό της κρατείται παράνομα και πρέπει να αφεθεί ελεύθερο

Κόσμος
Φλόριντα: Έγκυος κρατούμενη υποστηρίζει ότι το αγέννητο μωρό της κρατείται παράνομα και πρέπει να αφεθεί ελεύθερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικηγόροι της κατέθεσαν επείγουσα αίτηση στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι το αγέννητο παιδί της κρατείται παράνομα

Έγκυος κρατούμενη στη Φλόριντα υποστηρίζει ότι το αγέννητο μωρό της κρατείται παράνομα και πρέπει να αφεθεί ελεύθερο. 

Πριν από οκτώ μήνες, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε εναντίον των γυναικών σε όλη την Αμερική, ανατρέποντας την απόφαση Roe v. Wade υπέρ των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών.

Τώρα, μια έγκυος κρατούμενη στη Φλόριντα χρησιμοποιεί την ίδια λογική εναντίον του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ. Η Natalia Harrell υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό, το αγέννητο μωρό της κρατείται παράνομα, καθώς δεν έχει διαπράξει έγκλημα και επομένως πρέπει να αφεθεί ελεύθερο.

Η Harrell ήταν έξι εβδομάδων έγκυος όταν φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μια άλλη γυναίκα. Τώρα περιμένει στη φυλακή μέχρι να ξεκινήσει η δίκη για τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.

Όμως οι δικηγόροι της κατέθεσαν επείγουσα αίτηση στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι το αγέννητο παιδί της κρατείται παράνομα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το BBC αναφέρει ότι οι δικηγόροι έχουν υποστηρίξει ότι το προσωπικό της φυλακής θέτει σε κίνδυνο το αγέννητο μωρό λόγω της "έλλειψης εύλογης και απαραίτητης προγεννητικής φροντίδας.

Βασίζονται στο ίδιο επιχείρημα με το οποίο ακυρώθηκε τον Ιούνιο η υπόθεση Roe v. Wade: ότι το έμβρυο είναι άτομο με τα δικά του δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη νομική εισήγηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της William Norris, το "αγέννητο παιδί της είναι πρόσωπο όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της Φλόριντα και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Τα νομικά έγγραφα καλούν την Harrell να αφεθεί ελεύθερη από τη φυλακή μέχρι να γεννηθεί το παιδί της και το έμβρυο να λάβει την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται και του αξίζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News