Συνελήφθη ο Πακιστανός πατέρας δύο νεαρών γυναικών που δολοφονήθηκαν "για λόγους τιμής"

Κόσμος
Συνελήφθη ο Πακιστανός πατέρας δύο νεαρών γυναικών που δολοφονήθηκαν "για λόγους τιμής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ανίσα και η Αρούτζ, 24 και 21 ετών αντίστοιχα, ήθελαν να χωρίσουν τους Πακιστανούς συζύγους τους, που ήταν και εξάδελφοί τους

Ο πατέρας δύο νεαρών γυναικών που δολοφονήθηκαν τον Μάιο του 2022 στο Πακιστάν σε ένα πιθανολογούμενο «έγκλημα για λόγους τιμής», επειδή ήθελαν να χωρίσουν τους συζύγους που διάλεξε η οικογένειά τους, συνελήφθη σήμερα κοντά στη Βαρκελώνη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην Τεράσα, μια πόλη της Καταλωνίας όπου διέμενε η οικογένεια.

Άλλα έξι μέλη της οικογένειας της Ανίσα και της Αρούτζ Αμπάς, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί τους και ένας θείος τους, έχουν ήδη συλληφθεί στο Πακιστάν. Η πακιστανική αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν για την «τιμή» της οικογένειας.

Η Ανίσα και η Αρούτζ, 24 και 21 ετών αντίστοιχα, ήθελαν να χωρίσουν τους Πακιστανούς συζύγους τους, που ήταν και εξάδελφοί τους. Τον Μάιο του 2022 τις παρέσυραν στην πόλη Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, όπου τις στραγγάλισαν και τις σκότωσαν. «Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να πάνε για μερικές ημέρες στο Πακιστάν», εξήγησε τότε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χασάν.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οικογένεια τους είχε πει ότι η μητέρα τους, που βρισκόταν στο Γκουτζράτ, ήταν άρρωστη. Η μητέρα, η οποία άκουσε την επίθεση σε βάρος τους, κατήγγειλε ως βασικό υπεύθυνο έναν από τους γιους της.

Η πακιστανική αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δύο αδελφές δέχονταν «πιέσεις» εκ μέρους των συζύγων τους για να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία.

Στο Πακιστάν η αστυνομία κατέγραψε περισσότερα από 470 εγκλήματα «τιμής» το 2021, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας (HRCP). Πολλά εγκλήματα ωστόσο δεν καταγγέλλονται ποτέ, επειδή οι οικογένειες προσπαθούν να προστατεύσουν τους δράστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News