Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Εξομολόγηση για τον βίαιο σύζυγό της που απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

Κόσμος
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Εξομολόγηση για τον βίαιο σύζυγό της που απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος τηλεοπτικός ρεπόρτερ Χόρχε Αράντες, πρώην σύζυγος της συγγραφέως, κρατούσε τις σελίδες της «Φιλοσοφικής Λίθου»

«Εκρυψε το χειρόγραφο για το πρώτο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ για να με εμποδίσει να τον εγκαταλείψω» εξομολογείται για τον πρώην σύζυγό της η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, μετά την επιτυχημένη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον μάγο Χάρι Πότερ.

Ο Πορτογάλος τηλεοπτικός ρεπόρτερ Χόρχε Αράντες κρατούσε τις σελίδες της «Φιλοσοφικής Λίθου» και απειλούσε να τις κάψει, είπε η 57χρονη στο podcast «The Witch Trials of JK Rowling», που πραγματεύεται τη ζωή της και τις πεποιθήσεις της για τα δικαιώματα των τρανς.

Η διάσημη συγγραφέας, που βίωσε τον δικό της Γολγοθά εξαιτίας του συζύγου της, περιέγραψε τον εαυτό της σε μια βίαιη σκηνή ξαπλωμένη στο δρόμο. «Πήγα στην αστυνομία και υπέβαλα καταγγελία και επέστρεψα στο σπίτι με την αστυνομία και πήρα την Τζέσικα» είπε, ακόμη, η συγγραφέας μιλώντας για την 29χρονη κόρη της.

Η συγγραφέας είπε ότι είχε προστατεύσει σκληρά το απόρρητό της αφότου έγινε διάσημη λόγω των φόβων της να μην εντοπιστεί από τον Αράντες, τον οποίο παντρεύτηκε το 1992 αφού τον γνώρισε σε μπαρ στην Πορτογαλία όπου είχε μετακομίσει για να εργαστεί ως δασκάλα μετά το θάνατο της μητέρας της.

Αποκάλυψε επίσης ότι την είχε ακολουθήσει στο Εδιμβούργο και διέρρηξε το σπίτι που αγόρασε με χρήματα από την εκδοτική της συμφωνία για το πρώτο μυθιστόρημα Χάρυ Πότερ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997.

Η συγγραφέας Ρόουλινγκ, η οποία είναι παντρεμένη με τον Δρ Νιλ Μάρεϊ από το 2001, ολοκλήρωσε τη σειρά Χάρι Πότερ ενώ ζούσε ως ανύπαντρη μητέρα με επιδόματα στο Εδιμβούργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News