Ο γάτος – Gacek είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης Szczecin(vid)

Κόσμος
Ο γάτος – Gacek είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης Szczecin(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εύσωμος γάτος βρίσκεται στην κορυφή των must – see τουριστικών αξιοθέατων στην πολωνική πόλη, ξεπερνώντας σε δημοφιλία ακόμη και το Κάστρο των Δούκων της Πομερανίας που χτίστηκε το 1346

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη συρρέουν για να γνωρίσουν τον Gacek

Μια τροφαντή ασπρόμαυρη γάτα που ονομάζεται Gacek έχει γίνει το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην πόλη Szczecin, της Πολωνίας. Ο Gacek έχει βαθμολογηθεί στους χάρτες της Google με πέντε αστέρια, αφήνοντας πίσω του ιστορικά μνημεία της πόλης.

Το όνομα του σημαίνει νυχτερίδα με μακριά αυτιά.

Ο εύσωμος γάτος βρίσκεται στην κορυφή των must – see τουριστικών αξιοθέατων στην πολωνική πόλη, ξεπερνώντας σε δημοφιλία ακόμη και το Κάστρο των Δούκων της Πομερανίας που χτίστηκε το 1346.

Ο Gacek ζει σε ένα καλυμμένο ξύλινο κουτί στην οδό Kaszubska του Szczecin εδώ και αρκετά χρόνια και παίρνει πολλά σνακ από περαστικούς, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο wSzczecinie.

Μάλιστα, διαθέτει και δική του σελίδα στο Instagram.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, o Gacek τράβηξε για πρώτη φορά τη διεθνή προσοχή όταν εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ στο YouTube το 2020. Άρχισε ακόμη και να προσελκύει επισκέπτες από τη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με το Notes From Poland.

Η προηγούμενη καταχώρηση του Gacek, η οποία είχε σχεδόν 2.600 κριτικές, φαίνεται να έχει αφαιρεθεί, αλλά μια νέα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 500 κριτικές και μια μέση βαθμολογία 5 αστέρων στις πρώτες 48 ώρες της.

Ένας κριτικός έγραψε: «Είμαι πολύ τυχερός που ήρθα εδώ και γνώρισα αυτό το διακεκριμένο ευγενικό πλάσμα».

Τον Αύγουστο του 2021, ένα άτομο είπε ότι είχε πετάξει από το Όσλο της Νορβηγίας για να δει τον Gacek: «Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μου έδωσε καμία σημασία, κάτι που έκανε την εμπειρία απολύτως υγιεινή. Αν μπορούσα να έχω ένα δείπνο με οποιονδήποτε στον κόσμο, θα πετούσα ξανά σε μια στιγμή για να τον ταΐσω».

Ωστόσο, την αγάπη προς τον τροφαντό γάτο δεν την νιώθουν όλοι. Ένα άτομο του έδωσε βαθμολογία με ένα αστέρι το 2022 επειδή του «έκλεψε ένα λουκάνικο».

Ένα τοπικό καταφύγιο ζώων παρακάλεσε τους επισκέπτες να μην τον ταΐζουν, προφανώς λόγω του βάρους του που έχει αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα.

Το κουτί – σπίτι του βρίσκεται έξω από ένα μαγαζί του οποίου οι εργαζόμενοι λειτουργούν ως κηδεμόνες του. Πρόσφατα τοποθέτησαν μια πινακίδα ζητώντας να αφεθούν οποιεσδήποτε φαγώσιμες προσφορές για τον Gacek σε σφραγισμένα δοχεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News