Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για τον 7χρονο που βρίσκεται κάτω από τα ερείπια (vid)

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για τον 7χρονο που βρίσκεται κάτω από τα ερείπια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδερφού της 17χρονης που σώθηκε μετά από 248 ώρες - Οι γονείς της Aleyna Ölmez ανασύρθηκαν νεκροί - Ο Ερντογάν επικοινώνησε με συγγενείς της 17χρονης

Αρνήθηκαν οι διασώστες να σταματήσουν τις έρευνες για τον αδερφό της 17χρονης που βρέθηκε ζωντανή στα ερείπια τους σπιτιού της στην Kayaba του Καχρανμάρμαρας μετά από 248 ώρες.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο προκειμένου να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρούς τους γονείς τους. Παράλληλα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να εντοπίσουν τον 7χρονο αδερφό της ο οποίος αγνοείται ακόμη στα ερείπια της πολυκατοικίας όπου διέμενε η οικογένεια.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σορούς από τα χαλάσματα και τις τοποθετούσαν σε μαύρες σακούλες προκειμένου στη συνέχεια να οδηγηθούν στα νεκροτομεία και εν συνεχεία να κηδευτούν και να ταφούν. Μέλος της AFAD δήλωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί το αγόρι.

Σημειώνεται πως μόλις ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός της ο θείος της με δάκρυα στα μάτια φίλησε έναν προς έναν τους εθελοντές που την έσωσαν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ασύγκριτο να βλέπουμε τη χαρά της οικογένειας», δήλωσε ο Ισμαήλ, ένας από τους διασώστες.

Και ενώ η Aleyna Ölmez αναρρώνει στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τους συγγενείς της προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της αλλά και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των γονέων της. Σύμφωνα με όσα είπαν οι διασώστες στην Daily Mail το κορίτσι εντοπίστηκε σε ένα δωμάτιο το οποίο παρέμεινε άθικτο και ενώ άλλα που βρίσκονταν γύρω από αυτό κατέρρευσαν. Η 17χρονη έχει υποστεί κάταγμα λεκάνης, ενώ έχει μώλωπες και γρατζουνιές τα πόδια. Να σημειωθεί ότι το επίθετο της 17χρονης σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News