Σεισμός στην Τουρκία: Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από 296 ώρες (vid)

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από 296 ώρες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ένας από τους τρεις επιζώντες πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από τη διάσωσή του

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίου στην Αντάκια (Αντιόχεια), στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία, 296 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε στις 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία και τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 45.000 ανθρώπων στις δύο χώρες.

Ωστόσο ο ένας από τους τρεις επιζώντες πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από τη διάσωσή του, μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι άλλοι δύο που ανασύρθηκαν από τα ερείπια 13 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ο ένας εκ των οποίων είναι παιδί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ηλικία και τα ονόματα των διασωθέντων δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Οι τρεις επιζώντες ανασύρθηκαν από τα ερείπια από ομάδες διασωστών της Τουρκίας και του Κιργιστάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ κι άλλος επιζών, ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια 278 ώρες μετά τον σεισμό, στην επαρχία Χατάι, στην οποία βρίσκεται η Αντάκια, η οποία υπέστη μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από τον σεισμό στην Τουρκία ανέρχεται σε 39.672 νεκρούς.

Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες δείχνουν εφεξής πιο μικρές γύρω από το επίκεντρο του σεισμού που βρίσκεται πιο βόρεια, σε ορεινές περιοχές όπως το Καχραμανμαράς, και ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει χιόνι, όπως το Ελμπιστάν και το Αντιγιαμάν, όπου το θερμόμετρο έπεσε τη νύχτα ως τους -15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ομάδες του AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News