Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της, απόψε η απόφαση - Να μείνει στο σπίτι με το παιδί της, ζητούν οι δικηγόροι 

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόασή της, απόψε η απόφαση - Να μείνει στο σπίτι με το παιδί της, ζητούν οι δικηγόροι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι είναι οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή για την τύχη και αυτού του αιτήματος αποφυλάκισης της ευρωβουλευτού, εκτιμώντας ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει στις φυλακές του Χάρεμ.

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή, η οποία βρέθηκε για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου, που θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την τύχη και αυτού του αιτήματος αποφυλάκισης της ευρωβουλευτού, εκτιμώντας ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει στις φυλακές του Χάρεμ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της, Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή μίλησε στο τέλος και υποστήριξε πως όλη αυτή η διαδικασία της έχει κοστίσει επαγγελματικά και πολιτικά και πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που την έχει διαλύσει.

Η απόφαση αναμένεται απόψε, εντός των επομένων ωρών.

Σε δηλώσεις του, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, επιβεβαίωσε πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους» είπε.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεσήμανε ότι η ευρωβουλευτής «δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει». Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Ιταλό ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως «είναι ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω του αιτήματος του συνυγόρου του έτερου κατηγορουμένου, Μαρκ Ταραμπέλα, για εξαίρεση του επικεφαλής δικαστή, Μισέλ Κλεζ, από την υπόθεση.

Δικηγόρος Καϊλή: Είναι μάνα, να πάει στο σπίτι και στο παιδί της

Νωρίτερα, ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, ο Βέλγος Σβεν Μαρί, είχε αναφερθεί στις δύσκολες οι συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της», ανέφερε ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News