Βρετανία: «Το μέλλον του Πούτιν στην εξουσία έχει γίνει λιγότερο βέβαιο»

Κόσμος
Βρετανία: «Το μέλλον του Πούτιν στην εξουσία έχει γίνει λιγότερο βέβαιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ορισμένοι στη ρωσική ελίτ φοβούνται πως ο πόλεμος θα σέρνεται, ξεκληρίζοντας ζωές και στερώντας πόρους, και πως οι ελπίδες του Πούτιν για διάσωση της φήμης του έχουν κατακρημνιστεί

Το μέλλον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία έχει γίνει λιγότερο βέβαιο στον απόηχο της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Δυτικός διπλωμάτης, όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί πότε μπορεί να επισυμβούν οποιεσδήποτε αλλαγές στο Κρεμλίνο.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ορισμένοι στη ρωσική ελίτ φοβούνται πως ο πόλεμος θα σέρνεται, ξεκληρίζοντας ζωές και στερώντας πόρους, και πως οι ελπίδες του Πούτιν για διάσωση της φήμης του έχουν κατακρημνιστεί.

Όμως παραμένει στερεωμένος στην εξουσία, σύμφωνα με πέντε υψηλόβαθμες ρωσικές πηγές.

Ο αξιωματούχος είπε πως ο Πούτιν ήταν σε ένα πολύ περισσότερο τακτοποιημένο πολιτικό τοπίο πριν από έναν χρόνο, προτού η Μόσχα εξαπολύσει αυτό που αποκαλεί ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, όμως αυτό είναι τώρα πιο αβέβαιο.

"Ο κόσμος μιλάει για διαδοχή με τρόπο που δεν μιλούσε πριν από έναν χρόνο. Αλλά ό,τι δεν υπάρχει, σε έναν τόπο όπως η Ρωσία, είναι ένα καθαρό μονοπάτι προς την αλλαγή", είπε ο Δυτικός αξιωματούχος που μιλούσε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος είπε πως δύσκολα θα χάσει ο Πούτιν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, που αναμένεται να διεξαχθούν το 2024, αν είναι υποψήφιος.

Όμως ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ενώ πίστευαν την εποχή της συνταγματικής τροποποίησης το 2020 ότι ο Πούτιν θα παρέμενε στην εξουσία μέχρι τη δεκαετία του 2030, τώρα αυτό μοιάζει λιγότερο πιθανό.

"Σε εκείνο το σημείο, η δική μου εκτίμηση ήταν πως υπήρχε μια πολιτική ηγεσία την οποία θα είχαμε για την επόμενη δεκαετία", είπε ο αξιωματούχος.

"Νομίζω πως είναι πολύ λιγότερο βέβαιο τώρα, αλλά δεν λέω πως οποιαδήποτε αλλαγή πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα", πρόσθεσε ο αξιωματούχος, λέγοντας πως η χρονική στιγμή οποιασδήποτε αλλαγής είναι "αδύνατο να προβλεφθεί".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News