Σοκαριστικές εικόνες στην Τουρκία: Ο σεισμός «σήκωσε» κτίριο και το... πάρκαρε πάνω σε αυτοκίνητα (pics, vid)

Κόσμος
Σοκαριστικές εικόνες στην Τουρκία: Ο σεισμός «σήκωσε» κτίριο και το... πάρκαρε πάνω σε αυτοκίνητα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απίστευτη εικόνα δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η δύναμη που δέχτηκαν οι κατασκευές, σε μια πόλη που είναι μία από τις πλέον σεισμοπαθείς στην Τουρκία

Όσο περνούν οι ημέρες όλο και περισσότερα περιστατικά κακοτεχνιών και κατασκευαστικών λαθών έρχονται στο φως μετά τον διπλό καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Μετά την πολυκατοικία που έγειρε και έπεσε στο πλάι και τα κτίρια με τους τοίχους που «δανείζονταν» από τα διπλανά, στην πόλη Αντιγιαμάν, είδαμε το σπίτι που «προσγειώθηκε» πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

//--> //-->

Η απίστευτη εικόνα δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η δύναμη που δέχτηκαν οι κατασκευές, σε μια πόλη που είναι μία από τις πλέον σεισμοπαθείς στην Τουρκία.

https://twitter.com/anadoluagency/status/1625113176873238531

Ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, είχε εξηγήσει με μια παραστατική εικόνα τι συνέβη στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Ο καθένας – κι ας μην είναι ειδικός – μπορεί να καταλάβει ότι τα κτίρια τιναχτήκαν στον αέρα σαν να τους έβαλαν δυναμίτες. Στην έκρηξη η κατάρρευση είναι ακαριαία, δεν έχεις χρόνο για τίποτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News