Κόσμος

Τέλος στα σενάρια για μυστηριώδη αντικείμενα που καταρρίφθηκαν - Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Τέλος από τον Λευκό Οίκο στη συνωμοσιολογία για τα μπαλόνια: «Δεν είναι εξωγήινα»

Ο Λευκός Οίκους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, έβαλε τέλος στα σενάρια και τη φημολογία ότι τα μυστηριώδη μπαλόνια που καταρρίφθηκαν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ήταν εξωγήινα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα σχετικά με την κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων. «Λατρεύω την ταινία "Ε.Τ. ο Εξωγήινος", αλλά ας μείνουμε εκεί» είπε, αστειευόμενη, η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Δείτε βίντεο:

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας στις πρόσφατες καταρρίψεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, απέδωσε στην κυβέρνηση Μπάιντεν -και τις οδηγίες του ίδιου του προέδρου στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ- για την ανακάλυψη ότι «η Κίνα έχει ένα πρόγραμμα μπαλονιών σε μεγάλο υψόμετρο για συλλογή πληροφοριών που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό». Και πρόσθεσε: «Λειτουργούσε κατά την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν το εντόπισαν. Το εντοπίσαμε».

Ο Τζον Κίρμπι είπε επίσης ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής πάνω από τη Βόρεια Αμερική δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, δεν έστελναν σήματα επικοινωνίας, δεν είχαν ανθρώπους μέσα και δεν είχαν ελιγμούς ή προωστικές ικανότητες. Είπε ότι πέταξαν χαμηλότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές αυτού του μήνα και αποτελούσαν κίνδυνο για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία, έτσι ο στρατός και οι ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αποφάσισαν να τους καταρρίψουν. Τα υψόμετρά τους κυμαίνονταν από 20.000 πόδια έως 40.000 πόδια. Η διηπειρωτική εναέρια κυκλοφορία πετά σε περίπου 30.000 πόδια, είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια