Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Κώστας Νίκας - «Ίδιο αίμα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη»

Ελλάδα
Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Κώστας Νίκας - «Ίδιο αίμα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μια ελπίδα και μια μεγάλη αγκαλιά» έγραψε στο Facebook ο γιος του Παναγιώτη Νίκα

Ο λόγος για τον Κώστα Νίκα, ο οποίος είναι μηχανικός του πυροσβεστικού σώματος, και έσπευσε στην Τουρκία για βοήθεια. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Νίκας, πριν από 28 χρόνια, είχε απεγκλωβίσει ζωντανό 21 ώρες μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο Αίγιο, τον 11χρονο τότε Ανδρέα Μπογδάνο.

Για την επιτυχημένη αυτή επιχείρησή στον Παναγιώτη Νίκα είχε απονεμηθεί τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας με τον ίδιο να συμμετέχει και στις επιχειρήσεις διάσωσης στην Ρικομέξ μετά τον φονικό σεισμό του 1999 στην Αττική.

Δυστυχώς ο Παναγιώτης Νίκας έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 55 ετών αλλά φαίνεται ότι η «κληρονομιά» του ηρωισμού πέρασε στον γιο του.

Ο Κώστας Νίκας είναι μέλος της 1ης ΕΜΑΚ άνδρες της οποίας συμμετέχουν στην πρώτη αποστολή που έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Όπως είπε συγγενής του στην ΕΡΤ, ο Κώστας Νίκας αρχικά πέρασε στην Σχολή Ικάρων από την οποία, όμως, αποχώρησε μετά από έξι μήνες. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την φοιτήσή του στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και μετά τον θάνατο του πατέρα του αποφάσισε να μπει στη σχολή υπαξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ο Κώστας Νίκας μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Δημήτρη Ρούπα ήταν τα δύο μέλη της ομάδας που σύρθηκαν μέσα στα συντρίμμια στο Χατάι προκειμένου να σώσουν την 7χρονη αδερφή της 8χρονης Φατμά που είχε εντοπιστεί πρώτη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News