Εικόνες καταστροφής στην Τουρκία: Ο σεισμός… κατάπιε τους δρόμους (vid)

Κόσμος
Εικόνες καταστροφής στην Τουρκία: Ο σεισμός… κατάπιε τους δρόμους (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα περάσει τουλάχιστον μία δεκαετία προκειμένου η περιοχή να επανέλθει στην κανονικότητά της

Οι εικόνες και τα πλάνα μπορεί να θυμίζουν κατεστραμμένα τοπία από χολιγουντιανή παραγωγή.

Δυστυχώς, όμως, αυτά συνέβησαν στην πραγματικότητα με δρόμους να ανοίγουν στα δύο, γέφυρες να πέφτουν σαν χάρτινες και αυτοκίνητα να τα καταπίνει η γη. Και ο Ερντογάν μπορεί να διεμήνυσε πως θα φτιάξει τα πάντα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει αφού θα περάσει τουλάχιστον μία δεκαετία προκειμένου η περιοχή να επανέλθει στην κανονικότητά της.

Αυτός ήταν ο πιο καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την Τουρκία από το 1999, γέμισε τους δρόμους με πελώριους σωρούς από συντρίμμια και κατέστρεψε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Άφησε όσους επέζησαν άστεγους, να ψάχνουν απεγνωσμένα αγνοούμενους συγγενείς, σοκαρισμένους, να προσπαθούν ακόμα να χωνέψουν τι τους συνέβη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν έκανε λόγο για 184.000 ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια. «Περίπου 6.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε 48.000 διαμερίσματα με μέσο όρο 4 άτομα σε κάθε από αυτό. Περίπου 8.000 άτομα έχουν διασωθεί».

Το newsauto.gr συγκέντρωσε μερικά βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής για να σας δώσει μία εικόνα για την ανείπωτη καταστροφή που έφερε το πρωί της Δευτέρας (6/2) ο εγκέλαδος στην Τουρκία και στην Συρία.

https://www.youtube.com/watch?v=matV5lEEubg

https://twitter.com/Ulkumgozde/status/1622683795664080916
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News