Σεισμός στην Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια πενταμελής οικογένεια έπειτα από 129 ώρες

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια πενταμελής οικογένεια έπειτα από 129 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας τόνισε ότι τα παιδιά του ήταν τα πρώτα που απεγκλωβίστηκαν μέσα από τα συντρίμμια, προτού οι ομάδες των διασωστών βγάλουν και τον ίδιο

Πενταμελής οικογένεια ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της στην Τουρκία, έπειτα από 129 ώρες, που σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός.

Σύμφωνα με το SkyNews, ο πατέρας τόνισε ότι τα παιδιά του ήταν τα πρώτα που απεγκλωβίστηκαν μέσα από τα συντρίμμια, προτού οι ομάδες των διασωστών βγάλουν και τον ίδιο.

Η διάσωση έφερε μια ελπίδα, μέσα «κόλαση» από τον ισχυρό σεισμό 7,8 ρίχτερ, την περασμένη Δευτέρα, ο οποίος έπληξε τη συνοριακή περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας.

Δείτε βίντεο

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σεισμική δόνηση που κατέστησε χιλιάδες κτίρια ερείπια. Μάλιστα, οι Αρχές του ΟΗΕ προβλέπουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να υπερδιπλασιαστεί.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον άλλοι 80.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ εκατομμύρια έμειναν άστεγοι.

Λέκκας: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50.000

Την εκτίμηση ότι οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία θα φτάσουν τους 50.000 εξέφρασε νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ενώ βρίσκεται στη γειτονική χώρα μαζί με τα μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούν για διασώσεις κάτω από τα συντρίμμια και ομάδα καθηγητών από την Ελλάδα.

Ήδη έχουν καλύψει για αυτοψία σχεδόν ολόκληρη την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής με όποιο τρόπο μπορούν. Όπως είπε, η περιοχή που καταστράφηκε από το σεισμό περιλαμβάνει 12 πόλεις και φτάνει περίπου σε έκταση το μέγεθος της Ελλάδας. Μίλησε επίσης για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει συναντήσει ποτέ.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να διασώσει κάποιους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι μέσα σε ερείπια στην Αντιόχεια. Ανάμεσα τους ήταν και τρία παιδιά. «Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε αποδοθήκαμε στο διασωστικό έργο, διασώσαμε πέντε άτομα μέχρι τώρα και προσπαθούμε να βρούμε και άλλους για να διασώσουμε, κάτω όμως από πολύ αντίξοες συνθήκες, ο χρόνος τελειώνει», είπε ο κ. Λέκκας εξηγώντας παράλληλα ότι «υπάρχει μια ολόκληρη μεθοδολογία σχετικά με τον εντοπισμό. Αρχικά επειδή υπάρχει αυτό το χάος ουσιαστικά στην πληροφόρηση στηριχθήκαμε σε κατοίκους που μας λέγανε ότι έχουν συγγενείς τους οποίους έχουν ακούσει μέσα στα ερείπια. Στη συνέχεια γίνεται η πολύ επικίνδυνη επιχείρηση από τους άντρες της ΕΜΑΚ διείσδυσης μέσα στα κτίρια».

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ακόμα ότι στο εξής θα είναι πολύ δύσκολη η ανεύρεση επιζώντων καθώς όπως λέει, έχει πολύ κρύο και οι εγκλωβισμένοι, πολλοί από τους οποίους είναι τραυματισμένοι, δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ κάτω από τα ερείπια.

Φωτογραφία ΑΡ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News