Σεισμός στην Τουρκία: Συντρίμμια πολυκατοικίας καταπλάκωσαν διασώστες - Σοκαριστικές εικόνες (vid)

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Συντρίμμια πολυκατοικίας καταπλάκωσαν διασώστες - Σοκαριστικές εικόνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διασώστες εγκλωβίστηκαν κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε πάνω τους, ωστόσο, με τη βοήθεια συναδέλφων τους απεγκλωβίστηκαν λίγη ώρα μετά και είναι καλά στην υγεία τους

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, το οποίο δείχνει δύο Τούρκους διασώστες, να καταπλακώνονται από ερείπια στην προσπάθειά τους να ανασύρουν κόσμο από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στην πόλη Χατάι.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την τουρκική sabah, οι διασώστες εγκλωβίστηκαν κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε πάνω τους, ωστόσο, με τη βοήθεια συναδέλφων τους απεγκλωβίστηκαν λίγη ώρα μετά και είναι καλά στην υγεία τους.

Πάνω από 25.000 νεκροί σε Συρία - Τουρκία

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Η Αυστρία ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης

Παράλληλα, ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης στη σεισμόπληκτη Τουρκία εξαιτίας της «όλο και πιο επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας», ανέφερε σήμερα στο Twitter ο εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μίχαελ Μπάουερ έγραψε στο Twitter ότι η Μονάδα Διαχείρισης Καταστροφών των Αυστριακών Δυνάμεων (AFDRU) θα είναι και πάλι διαθέσιμη για περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης όταν το περιβάλλον όπου επιχειρούν θα γίνει ασφαλές.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες και ανέφερε ότι οι αυστριακοί στρατιώτες έχουν βρει καταφύγιο σε έναν καταυλισμό μαζί με άλλες διεθνείς οργανώσεις και αναμένουν οδηγίες.

Περίπου 80 διασώστες από τις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην Αντάκια (Αντιόχεια) της Τουρκίας από τις 7 Φεβρουαρίου και έχουν ήδη απεγκλωβίσει 9 άτομα από τα χαλάσματα.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News