Σεισμός στην Τουρκία: Οργή και αγανάκτηση των πληγέντων κατά Ερντογάν - Αποδοκίμασαν υπουργό και βουλευτή του

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Οργή και αγανάκτηση των πληγέντων κατά Ερντογάν - Αποδοκίμασαν υπουργό και βουλευτή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαγριωμένος είναι ο κόσμος στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας - Από την αγανάκτησή τους δεν ξέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μπεκίρ Μποζντάγ, και της βουλευτού του AKP Όια Ερονάτ

Με την οργή να «περισσεύει» για την κρατική ολιγωρία στην Τουρκία, οι πολίτες από το Ντιγιάρμπακιρ γιούχαραν σήμερα υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Ερντογάν, μετά από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Σε αρκετές από τις σεισμόπληκτες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Χατάι, σωστικά συνεργεία έφτασαν με πολλές ώρες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα χαλάσματα.

Ο κόσμος είναι πλέον εξαγριωμένος από τον πόνο και τα δεινά που περνούν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να στρέψουν την οργή τους κατά του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ, και της βουλευτού του AKP Όια Ερονάτ.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη ζώνη ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.

 «Έχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής εκείνοι που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους», δήλωσε.

Ο Ερντογάν είπε χθες ότι έχουν παρατηρηθεί λεηλασίες σε κάποιες περιοχές. Δεν είναι όμως σαφές σε ποια περιστατικά απαγωγών αναφερόταν.

Η ασφάλεια στη σεισμόπληκτη ζώνη βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης εκεί εξαιτίας της «αυξανόμενης δυσκολίας στον τομέα της ασφάλειας», όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός του.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μόνο στην Τουρκία ανήλθε σε 21.043, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News