Συναγερμός στις ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

Κόσμος
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στο Πεντάγωνο - Ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας - Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του

Ένα αντικείμενο καταρρίφθηκε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Αλάσκα, λέει ο Λευκός Οίκος των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τη διαμάχη με την Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος iefimerida.gr, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Μπορώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων».

Ο Κίρμπι είπε ότι «μετά από πολλή προσοχή και μετά από σύσταση του Πενταγώνου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο και το έκαναν, και αυτό μπήκε στα χωρικά ύδατα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News