Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει Έλληνας διάσωστης - «Οι Τούρκοι μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε»

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει Έλληνας διάσωστης - «Οι Τούρκοι μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον δικό τους τρόπο επιλέγουν να ευχαριστήσουν τα ελληνικά σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό, Τούρκοι πολίτες - Συγκλονίζουν οι περιγραφές Έλληνα διασώστη για την κατάσταση που επικρατεί στην νοτιοανατολική Τουρκία

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Τουρκία και τη Συρία μετά τα φονικά 7,8 Ρίχτερ. Η καταστροφή και το χάος που άφησε πίσω του ο σεισμός θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Ο Μιλτιάδης Μπενάκης, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΕΠΟΜΕΑ) μίλησε στο Newsbomb.gr για τις συγκλονιστικές εικόνες που έχουν δει ως τώρα οι Έλληνες διασώστες, για την αγάπη που τους δείχνουν καθημερινά οι Τούρκοι πολίτες και την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία και οδηγεί στους διασώστες στον μην παραιτούνται από την προσπάθεια να σώζουν ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα που άφησε πίσω του οι σεισμός.

«Επικρατεί πραγματικό χάος»

«Αρχικά πήγαμε στο Χατάι και στην συνέχεια ήρθαμε στο Ισκεντερούν όπου η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη. Ωστόσο, η κατάσταση στο Χατάι όπου ήταν ο πρώτος μας σταθμός είναι πραγματικά απελπιστική. Μιλάμε για συνθήκες πολέμου. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά γραμμή να ακολουθήσεις για την διάσωση. Όλα γίνονται άναρθρα. Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο να βοηθήσει όπως μπορεί με αποτέλεσμα να επικρατεί πραγματικό χάος», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο Μιλτιάδης Μπενάκης, επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης) που βρέθηκε χθες στο Χατάι της Τουρκίας χθες (10/2).

 «Η ελπίδα είναι το κίνητρο του διασώστη»

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί από τα συντρίμμια, ο κ. Μπενάκης ανέφερε ότι όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση δυσκολεύει αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. «Αυτό είναι το κίνητρο του διασώστη. Η ελπίδα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπενάκης.

«Οι Τούρκοι μας χειροκροτούν»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των Τούρκων στην βοήθεια που δέχονται από τους Έλληνες διασώστες ο κ. Μιλτιαδης Μπενάκης δήλωσε στο Newsbomb.gr: «οι Τούρκοι είναι καταπληκτικοί και πολύ φιλόξενοι παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μας χειροκροτούν, μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε, μας βλέπουν σαν δικούς ανθρώπους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News