Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χιλής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές

Κόσμος
Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χιλής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυκτα ως τις πέντε το πρωί

Οι αρχές στη Χιλή κήρυξαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές που μαίνονται στο κεντρικό τμήμα της χώρας εδώ και μία εβδομάδα, ένα μέτρο που έχει στόχο να αποτρέψει τις λεηλασίες και τις κλοπές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυκτα ως τις πέντε το πρωί θα ισχύσει σε τουλάχιστον 28 πόλεις τριών επαρχιών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής: τη Μπιόμπιο, τη Νιούμπλε και την Αραουκάνια.

Ενισχυμένες από τους μέτριους ως ισχυρούς ανέμους, τις θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου και τη χρόνια ξηρασία, οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί στη Χιλή από την 1η Φεβρουαρίου.

Χθες Πέμπτη 323 πυρκαγιές ήταν ενεργές στη χώρα, ενώ περίπου 5.600 πυροσβέστες μάχονταν εναντίον 90 πυρκαγιών. Στη χώρα έχει σταλεί βοήθεια και από το εξωτερικό, κυρίως από το Μεξικό, την Κολομβία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αργεντινή.

Από τις πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα 24 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περίπου 2.196, ενώ έχουν καταστραφεί 3.430.000 στρέμματα. Παράλληλα έχουν καεί 1.205 κατοικίες και 5.570 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News