Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέας Υόρκης: Ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ διορίστηκε μουσικός διευθυντής της

Κόσμος
Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέας Υόρκης: Ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ διορίστηκε μουσικός διευθυντής της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διορισμός του Γκουστάβο Ντουνταμέλ, είναι μία σημαντική επιτυχία για τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης

Ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ, χαρισματικός μαέστρος της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, θα εγκαταλείψει τη θέση του το 2026 για να γίνει μουσικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που βλέπω είναι μια καταπληκτική ορχήστρα στη Νέα Υόρκη και πολλές δυνατότητες για να αναπτύξει κάτι σημαντικό» είπε σε συνέντευξή του. «Είναι σαν να ανοίγεις μια νέα πόρτα και να χτίζεις ένα νέο σπίτι. Είναι μια όμορφη στιγμή» τόνισε.

Ο διορισμός του γεννημένου στη Βενεζουέλα, Γκουστάβο Ντουνταμέλ, 42 ετών, είναι μία σημαντική επιτυχία για τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, την παλαιότερη συμφωνική ορχήστρα στις ΗΠΑ, την οποία κάποτε διηύθυναν γίγαντες, όπως ο Μάλερ, ο Τοσκανίνι και ο Μπερνστάιν, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των NYT.

Η αποχώρησή του είναι μια σημαντική απώλεια για το Λος Άντζελες, όπου από το 2009 ο Ντουνταμέλ βοήθησε να χτιστεί μια τεράστια πολιτιστική αυτοκρατορία και να μετατραπεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα σε μια από τις πιο καινοτόμες και οικονομικά επιτυχημένες στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είναι αξιοσημείωτα στον Γκουστάβο Ντουνταμέλ, τόνισε η Ντέμπορα Μπόρντα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης αναφέροντας συγκεκριμένα την ικανότητά του να επικοινωνεί τόσο με τους μουσικούς όσο και με το κοινό.

Αν και προσωπικότητα της κλασικής μουσικής ο Ντουνταμέλ είναι επίσης διασημότητα της ποπ κουλτούρας. Ο μαέστρος έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων σε σόου του ημιχρόνου του Super Bowl, στην παιδική τηλεοπτική σειρά «Sesame Street» και στην τηλεοπτική κωμική σειρά «Mozart in the Jungle».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News