Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για μικρό αγόρι στα χαλάσματα - Πίνει νερό από καπάκι για να επιζήσει (vid)

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για μικρό αγόρι στα χαλάσματα - Πίνει νερό από καπάκι για να επιζήσει (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μικρός Μοχάμεντ κατάγεται από την Συρία και ζούσε στην Τουρκία - Στους 11.700 οι νεκροί και στις δύο χώρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο μικρός Μοχάμεντ, ο οποίος εγκλωβίστηκε στα χαλάσματα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περασμένη Δευτέρα, την Τουρκία και τη Συρία.

Οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκλονίζουν, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά, τα οποία δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν ζωντανά.

Ένα από αυτά, απαθανατίστηκε να πίνει νερό από καπάκι μπουκαλιού, την ώρα που τουρκική ομάδα έρευνας και διάσωσης προσπαθεί να το διασώσει.

Πρόκειται για ένα μικρό αγόρι από τη Συρία, τον μικρό Μοχάμεντ που κόλλησε κάτω από ερείπια στην Αντιόχεια, νότια της Τουρκίας.

«Μπράβο Μοχάμεντ» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμουγλου στην ανάρτησή του σχετικού βίντεο αναφέροντας πως τελικά το αγοράκι απεγκλωβίστηκε από ομάδα διασωστών.

Στους 11.700 οι νεκροί και στις δύο χώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 11.700 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία από αξιωματούχους και γιατρούς.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 9.057, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News