Φονικός σεισμός: Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από το Χαλέπι της Συρίας

Κόσμος
Φονικός σεισμός: Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από το Χαλέπι της Συρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους και θρήνος για τους νεκρούς από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς και περιοχές της Συρίας, όπως τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το Χαλέπι - Ο τελευταίος ορθόδοξος ναός στην Αλεξανδρέτα της Συρίας καταστράφηκε

Ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία καθώς και περιοχές της Συρίας, όπως τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της το Χαλέπι, σύμφωνα με τοπικές πηγές.τη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Περίπου εννέα ώρες αργότερα, ακολούθησε ακόμα μία ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 Ρίχτερ καθώς και άλλοι 200 μετασεισμοί.

Οι σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων, με τους διασώστες να ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες, ενώ ο ήδη βαρύς απολογισμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από θύματα του φονικού σεισμού είναι και η αδελφή του πρωθυπουργού της Συρίας Χουσεΐν Αρνούζ, Νεσούμ Αρνούζ, η οποία εντοπίστηκε νεκρή. Μαζί με την άτυχη γυναίκα εντοπίστηκαν νεκρά στην πόλη Χάμα στην κεντρική Συρία και τα παιδιά και τα εγγόνια της. «Η Αρνούζ σκοτώθηκε μαζί με τα 11 παιδιά και τα εγγόνια της μετά την κατάρρευση του κτηρίου στο οποίο ζούσαν στη Χάμα της κεντρικής Συρίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

To neakriti.gr παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από την παλία πόλη στο Χαλέπι και την Αλεξανδρδέτα

Ο τελευταίος ορθόδοξος ναός στην Αλεξανδρέτα της Συρίας καταστράφηκε

Δείτε βίντεο από το Χαλέπι

https://www.youtube.com/watch?v=bTCge-vV4Vs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Δείτε εικόνες από το Χαλέπι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News