ΕΕ: Θα αναλάβει την εκπαίδευση 30.000 Ουκρανών στρατιωτών

Κόσμος
ΕΕ: Θα αναλάβει την εκπαίδευση 30.000 Ουκρανών στρατιωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος αυτός στόχος της ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στην σύνοδο της ένωσης με την Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κίεβο.

Την εκπαίδευση 30.000 Ουκρανών στρατιωτών προτίθεται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο. Με αυτό τον τρόπο διπλασιάζει τον αρχικό της στόχο, με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω την Ουκρανία αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Τον Νοέμβριο οι «27» έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών σε διάφορες χώρες μέλη.

«Θα φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό πιθανότατα πριν από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους και θα υπάρξει ένας νέος στόχος, για την εκπαίδευση (άλλων) 15.000 Ουκρανών στρατιωτών», επεσήμανε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. «Έτσι θα φτάσουν τις 30.000 οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα εκπαιδευτούν σε αυτό το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες, αλλά το βασικό κέντρο θα βρίσκεται στην Πολωνία. Ο νέος αυτός στόχος της ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στην σύνοδο της ένωσης με την Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κίεβο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News