Γαλλία-Covid: Υποχρεωτικά τεστ για τους κινέζους ταξιδιώτες

Κόσμος
Γαλλία-Covid: Υποχρεωτικά τεστ για τους κινέζους ταξιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό

Η Γαλλία επέκτεινε τα υποχρεωτικά τεστ COVID για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ενώ κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων έχει κορυφωθεί, κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Το μέτρο, το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επέβαλε τεστ για όλες τις πτήσεις από την Κίνα--περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό--και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της "μηδενικής COVID" στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.

Τη δημοσίευση του κυβερνητικού διατάγματος ανέφερε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News