Ουκρανία: Περίπου 300 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου

Κόσμος
Ουκρανία: Περίπου 300 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ των κτιρίων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές στην Ουκρανία, είναι πέντε συναγωγές και πέντε τεμένη, ανέφερε το υπουργείο. Οι υπόλοιποι 297 κατεστραμμένοι χώροι λατρείας είναι χριστιανικές εκκλησίες

Τουλάχιστον 307 κτίρια θρησκευτικής λατρείας έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου, υπολόγισε η ουκρανική κρατική υπηρεσία για την εθνική πολιτική και την ελευθερία της συνείδησης.

Μεταξύ των κτιρίων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές στην Ουκρανία, είναι πέντε συναγωγές και πέντε τεμένη, ανέφερε το υπουργείο. Οι υπόλοιποι 297 κατεστραμμένοι χώροι λατρείας είναι χριστιανικές εκκλησίες.

Σχεδόν οι μισές από τις κατεστραμμένες εκκλησίες ή εκκλησίες που έχουν υποστεί ζημιές (142 από τις 297) ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας).

Οι περισσότερες από τις κατεστραμμένες εκκλησίες ή εκκλησίες που έχουν υποστεί ζημιές βρίσκονται στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - 75 και 59, αντίστοιχα. Σαράντα τρεις εκκλησίες υπέστησαν ζημιές στην περιοχή του Κιέβου και 38 στην περιοχή του Χαρκόβου.

Το BBC δεν έχει τη δυνατότητα να επαληθεύσει άμεσα τα στοιχεία αυτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News