Κόσμος

Qatargate: «Κελαηδάει» ο Παντσέρι - Συνελήφθη η λογίστριά του

Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τη λογίστρια του Παντσέρι Monica Rossana Bellini, η οποία συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία που ενήργησε κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Η λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνελήφθη στην Ιταλία, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters πηγή με άμεση γνώση του θέματος. Η Monica Rossana Bellini, η οποία εργαζόταν για τον πρώην ευρωβουλευτή, συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία που ενήργησε κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η Monica Rossana Bellini, η οποία εργαζόταν για τον πρώην ευρωβουλευτή, συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία που ενήργησε κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει σχόλια από την υπεράσπισή της.

Ο Παντσέρι, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο και κατηγορήθηκε μαζί με άλλους τρεις, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, συμφώνησε να συνεργαστεί με τις έρευνες με αντάλλαγμα μια μειωμένη ποινή.

Ψάχνει τρόπους να πέσει στα «μαλακά»

Ο Αντόνιο Παντσέρι, ο άνθρωπος που φαίνεται να οργάνωνε τα πάντα πίσω από το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήρθε σε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές για να συνεργαστεί και να δώσει απαντήσεις για όλα και όλους.

Έτσι, ο πρώην ευρωβουλευτής θα πέσει στα «μαλακά» αφού αντάλλαγμα για τις αποκαλύψεις που θα κάνει θα είναι η μείωση της ποινής φυλάκισής του. Η συμφωνία του Παντσέρι έγινε με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου και προβλέπει ότι πλέον θα συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αντόνιο Παντσέρι, η συμφωνία με τις βελγικές αρχές περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή υπό την προϋπόθεση ότι θα εκτίσει τουλάχιστον ένα χρόνο της ποινής είτε στην φυλακή είτε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ με αναστολή για τα 4/5 αυτού του ποσού και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν και που έχουν ήδη κατασχεθεί που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια