Πακιστάν: Δύο έφηβες που αγνοούταν εντοπίστηκαν στη Νότια Κορέα

Κόσμος
Πακιστάν: Δύο έφηβες που αγνοούταν εντοπίστηκαν στη Νότια Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο έφηβες που αγνοούνταν στο Πακιστάν είχαν φύγει από το σπίτι τους για να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα και να συναντήσουν τους BTS

Δύο έφηβες που αγνοούνταν στο Πακιστάν βρέθηκαν από την αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε ότι έφυγαν από το σπίτι τους σε μια προσπάθεια να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα για να δουν τους BTS.

Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών, χάθηκαν στις 7 Ιανουαρίου από την περιοχή Κοράγγι, στο Καράτσι, σύμφωνα με το CNN και εντοπίστηκαν μέρες αργότερα, στις 11 Ιανουαρίου.

O ανώτερος αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι και τα δύο κορίτσια είχαν φύγει από το σπίτι σε μια προσπάθεια να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα για να συναντήσουν το αγαπημένο τους k-pop συγκρότημα.

Η αστυνομία ανακάλυψε το σχέδιο των κοριτσιών αφού έψαξε τα σπίτια τους και βρήκε ένα ημερολόγιο. «Από το ημερολόγιο είδαμε αναφορές για τα δρομολόγια των τρένων και ότι σχεδίαζαν να φύγουν μακριά με μία άλλη φίλη τους… την οποία ανακρίναμε στη συνέχεια» είπε ο Αμπάσι σε βιντεοσκοπημένη ενημέρωση. «Αρχίσαμε να τις αναζητούμε και ανακαλύψαμε ότι ήταν υπό κράτηση από την αστυνομία στη Λαχόρη, όπου είχαν ταξιδέψει με τρένο». Οι δύο έφηβες βρέθηκαν 1.207 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι διαδικασίες για την επιστροφή και των δύο κοριτσιών πίσω στο Καράτσι οργανώνονται σε συντονισμό με την τοπική αστυνομία στη Λαχόρη. Έκανε επίσης έκκληση στους γονείς «να παρακολουθούν τον χρόνο που παιρνούν τα παιδιά τους στις οθόνες» και να γνωρίζουν καλύτερα τι βλέπουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο έφηβες πήραν αυτό το ρίσκο επειδή οι "stans" είναι ικανοί να το κάνουν για τα είδωλά τους» είπε η δημοσιογράφος Ράμπια Μέχμουντ χρησιμοποιώντας τον όρο της καθομιλουμένης για τους αφοσιωμένους, πιστούς θαυμαστές. «Αλλά αν είχαμε πιο ασφαλείς οργανωμένους χώρους για θαυμάστριες, οι νεότερες σε ηλικία θα μπορούσαν να ασχολούνται ανοιχτά και ελεύθερα μεταξύ τους με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, αντί να παίρνουν τέτοιο ρίσκο» πρόσθεσε.

Οι BTS έχουν τεράστιο αριθμό θαυμαστών σε όλο τον κόσμο και στο Πακιστάν και αφίσες και άλμπουμ τους πωλούνται σε όλη τη χώρα της Νότιας Ασίας.

Το επταμελές νοτιοκορεατικό συγκρότημα αγοριών κάνει ένα διάλειμμα στις από κοινού εμφανίσεις από τα τέλη του περασμένου έτους, καθώς o Jin το μεγαλύτερης ηλικίας μέλος του, υπηρετεί την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του από τον περασμένο μήνα.

Πέρυσι, o J-hope και o RM κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ τους, ενώ ο Jin κυκλοφόρησε σινγκλ - συνεργασία με τους Coldplay.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News