Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Στο νοσοκομείο έξι άνθρωποι - Ο δράστης τραυματίστηκε και συνελήφθη

Κόσμος
Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Στο νοσοκομείο έξι άνθρωποι - Ο δράστης τραυματίστηκε και συνελήφθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο άνδρας τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους με μαχαίρι - Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν κάνοντας χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων αρκετές φορές

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι, με τον δράστη να συλλαμβάνεται αμέσως από αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και την εισαγγελία της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Τα περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 06:45 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας), ώρα αιχμής.

Μέχρι τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) δεν υπήρχαν στοιχεία ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως ανέφερε πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, την οποία έχει αναλάβει το εγκληματολογικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Ο σταθμός Γκαρ ντι Νορ είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο σε κίνηση. Καθημερινά τον χρησιμοποιούν 700.000 άνθρωποι και περισσότερα από 220 εκατομμύρια. Από τον σταθμό αυτόν αναχωρούν τραίνα με προορισμό τη βόρεια Γαλλία, αλλά για διεθνείς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο άνδρας τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους με μαχαίρι. Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν κάνοντας χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων αρκετές φορές. Ο δράστης, η ζωή του οποίου δεν διατρέχει κίνδυνο, έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Αμέσως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απέκλεισαν την περιοχή, ενώ από τα ηχεία του σταθμού γίνονταν ανακοινώσεις για καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των τραίνων.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ τις δυνάμεις της τάξης για τη γενναία και αποτελεσματική αντίδρασή τους».

Ο Νταρμανέν μετέβη στο σημείο της επίθεσης και «ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης», όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News