Αυτή είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων - Τι αποκαλύπτει νέα μεγάλη μελέτη

Κόσμος
Αυτή είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων - Τι αποκαλύπτει νέα μεγάλη μελέτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων είναι τα Μαλινουά ή αλλιώς ο Βελγικός Ποιμενικός, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, μέσα από μία σειρά τεστ

Σε νέα τους μελέτη και μέσα από μία σειρά τεστ, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι κατέληξαν ότι τα Μαλινουά ή αλλιώς ο Βελγικός Ποιμενικός είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Telegraph, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν τα στοιχεία από 1.000 τετράποδους εθελοντές που προέρχονται από 13 διαφορετικές ράτσες, για να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους. Τα ζώα αυτά υποβλήθηκαν σε 10 τεστ, επτά γνωστικά και τρία συμπεριφορικά.

Σύμφωνα με τη Saara Junttila, συγγραφέας της μελέτης και διδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, τα Λαμπραντόρ και τα Μπόρντερ Κόλεϊ είναι επίσης πολύ έξυπνες ράτσες. Τα μεν αντιλαμβάνονται καλύτερα τις ανθρώπινες χειρονομίες αλλά όχι προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο που βρίσκονται, ενώ τα δε είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες». 

Ωστόσο, το Μαλινουά ξεχώρισε, τόσο στο να αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες χειρονομίες όσο και στο να αποφεύγει εμπόδια στον χώρο ενώ είναι η πέμπτη σε σειρά ράτσα αναφορικά με την ικανότητα να ζει σε ανεξαρτησία.

Τα βελγικά ποιμενικά κατάφεραν να διαχωρίσουν ένα άδειο από ένα γεμάτο μπολ, να περάσουν από έναν διαφανή φράχτη ώστε να φτάσουν σε μία λιχουδιά αλλά και να αναγνωρίσουν διάφορες ανθρώπινες χειρονομίες. Οι ερευνητές ήλεγξαν, επίσης, την ανεξαρτησία των σκύλων, δηλαδή πόσο γρήγορα απευθύνονται στον άνθρωπο για να ζητήσουν βοήθεια, όταν δεν μπορούν να ξεπεράσουν μία δυσκολία.

«Η κατανόηση των ανθρώπινων χειρονομιών είναι ένα μέτρο της κοινωνικής νόησης, οπότε οι σκύλοι που είχαν καλές επιδόσεις σε αυτό το τεστ είναι καλοί στο να διαβάζουν και να κατανοούν τους ανθρώπους» δήλωσε η Junttila.

(Φωτογραφία  pexels.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News