Ουκρανία: Οι προσκείμενοι στη Ρωσία αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στην Μπαχμούτ

Κόσμος
Ουκρανία: Οι προσκείμενοι στη Ρωσία αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στην Μπαχμούτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μπαχμουτσκέ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη Σολεντάρ, που αποτελεί επίσης σκηνικό βίαιων μαχών

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα ότι πήραν τον έλεγχο ενός χωριού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, τωρινό επίκεντρο των μαχών, το οποίο η Μόσχα θέλει να κατακτήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Η κοινότητα Μπαχμουτσκέ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, "απελευθερώθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις", ανέφεραν οι αυτονομιστές της περιοχής αυτής την προσάρτηση της οποίας έχει ανακοινώσει η Μόσχα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς αυτούς από ανεξάρτητη πηγή.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο όμιλος μισθοφόρων Βάγκνερ, υπό την ηγεσία ενός προσκείμενου στο Κρεμλίνο επιχειρηματία, ανέφερε πως το χωριό αυτό είχε ήδη "απελευθερωθεί" από τους άνδρες του τον περασμένο μήνα.

Το Μπαχμουτσκέ βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπαχμούτ, μιας πόλης που ήταν προηγουμένως γνωστή για τους αμπελώνες και τα αλατωρυχεία της και είχε περίπου 70.000 κατοίκους πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι ρωσικές δυνάμεις, κυρίως μισθοφόροι του ομίλου Βάγκνερ, προσπαθούν να καταλάβουν την Μπαχμούτ εδώ και μήνες αλλά αντιμετωπίζουν τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών. Τα δύο στρατόπεδα επιδίδονται σε σφοδρές ανταλλαγές πυρών πυροβολικού που έχουν μετατρέψει σε ερείπια ένα μέρος της πόλης.

Το Μπαχμουτσκέ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη Σολεντάρ, που αποτελεί επίσης σκηνικό βίαιων μαχών.

Σε μια άλλη ανακοίνωση, ο επικεφαλής του ομίλου Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε πως η επίθεση στη Σολεντάρ διενεργήθηκε "αποκλειστικά" από μέλη της οργάνωσής του.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν την αυξανόμενη αντιπαλότητα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ανάμεσα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας από τη μία και τον όμιλο Βάγκνερ από την άλλη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του χθες Κυριακή το βράδυ είπε πως η ζώνη ανάμεσα στην Μπαχμούτ και τη Σολεντάρ είναι "ένας από τους πιο αιματοβαμμένους τόπους στον πόλεμο".

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την προσάρτηση της περιοχής του Ντονέτσκ, καθώς και τριών άλλων ουκρανικών περιοχών, έπειτα από τη διενέργεια δημοψηφισμάτων που δεν αναγνωρίστηκαν ούτε από το Κίεβο ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News