ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε τη δασκάλα του μέσα στην τάξη

Κόσμος
ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε τη δασκάλα του μέσα στην τάξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις Αρχές της Βιρτζίνια, ο μικρός πυροβόλησε σκόπιμα την 25χρονη δασκάλα. Η ίδια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα

Πανικός επικράτησε σε δημοτικό σχολείο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, καθώς ένα 6χρονο αγόρι πυροβόλησε την 25χρονη δασκάλα του μέσα στην τάξη. Η γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, όπως μεταδίδουν τα Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (6/1) στο Richneck Elemtary School. Η δασκάλα Abby Zwerner βλέποντας τον μικρό να κρατάει όπλο φώναξε στους υπόλοιπους μαθητές της να τρέξουν για να σωθούν.

«Το μόνο που σκεφτόταν η άτυχη δασκάλα ήταν οι μαθητές της. Ενώ είχε δεχθεί τον πυροβολισμό τους φώναζε να φύγουν», λέει μαθητής της ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε για να αντιμετωπιστεί το τραύμα από τον πυροβολισμό. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο 6χρονος πυροβόλησε σκόπιμα την δασκάλα του, καθώς νωρίτερα είχε «διαπληκτιστεί» μαζί της.

Ένας γονιός επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Zwerner και περιέγραψε λεπτομερώς την αυταπάρνησή της.

«Ο γιος μου δεν είδε τι συνέβη, άκουσε τον πυροβολισμό και όταν γύρισε είδε τη δασκάλα του πεσμένη στο πάτωμα. Είναι μια καταπληκτική δασκάλα, τόσο αφοσιωμένη. Ο γιος μου την λαρεύει και είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συνέβη. Τη σκεφτόμαστε όλοι και ελπίζουμε να γίνει σύντομα καλά», είπε γονιός μαθητή που ήταν στην τάξη.

Οι γονείς των μαθητών αναφέρουν ότι η 25χρονη είναι μια αφοσιωμένη και πολύ αγαπητή δασκάλα, ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε σοκ.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 6χρονος ήταν αυτός που πυροβόλησε και ερευνούν το πώς κατάφερε να αποκτήσει όπλο.

«Δεν μιλάμε για τυχαίο πυροβολισμό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Ήταν σε μια αίθουσα διδασκαλίας, εκεί έλαβε χώρα το τρομακτικό σκηνικό. Δεν είχαμε μια κατάσταση όπου κάποιος κυκλοφορούσε στο σχολείο και πυροβολούσε. Είχαμε μια κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου έπεσε ένας πυροβολισμός».

Το σχολείο αν και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα μέταλλα στις τσάντες και τις τσέπες των μαθητών, δεν πραγματοποιεί έλεγχο σε κάθε μαθητή, κάθε μέρα.

Ένας άλλος γονιός απαιτεί τώρα από την πόλη να κάνει κάτι για το πρόβλημα των όπλων. Από την άλλη πλευρά, η αστυνομία λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Μια 6χρονη μαθήτρια δήλωσε στην Daily Press ότι ο δράστης ήταν συμμαθητής του. Το κορίτσι που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών είπε ότι ο συμμαθητής της πυροβόλησε τη δασκάλα «επίτηδες» και η εκπαιδευτικός έπεσε στα γόνατα, γράφει το newsbomb.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News