Κόσμος

Τζ. Μπάιντεν: Ο Πούτιν αναζητεί "οξυγόνο" με την εκεχειρία

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν «αναζητεί λίγο οξυγόνο» με την 36ωρη κατάπαυση του πυρός

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν «αναζητεί λίγο οξυγόνο» με την 36ωρη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε στην Ουκρανία επ’ αφορμή των Χριστουγέννων που γιορτάζονται στη χώρα στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο), υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

 Σχολιάζοντας την πρώτη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε ο Πούτιν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος «ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκκλησίες».

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του απέρριψαν την εκεχειρία ως ένα τέχνασμα του Ρώσου προέδρου, ώστε η Μόσχα να κερδίσει χρόνο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεών της, αλλά και του πολεμικού εξοπλισμού της  ενώ η Ρωσία σπεύδει να κατηγορήσει την  Ουκρανία ότι βομβάρδισε σήμερα ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στη διάρκεια της εκεχειρίας των 36 ωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια