Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ: Ζητεί μερίδιο για το ψευδοκράτος από το κοίτασμα στο οικόπεδο 6

Κόσμος
Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ: Ζητεί μερίδιο για το ψευδοκράτος από το κοίτασμα στο οικόπεδο 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

«Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσίας μας», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σημειώνοντας ότι αυτή η διαδικασία «συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο Ντονμέζ είπε επίσης πως «τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της “ΤΔΒΚ” όσο και το υπουργείο Εξωτερικών μας έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα».

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι, ενώ «το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας», θα ήταν «λάθος εάν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από μία πλευρά».

«Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών μας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News