Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει πάνω στην πινακίδα - Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα
Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει πάνω στην πινακίδα - Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος με το πούλμαν που μετέφερε Έλληνες στο Βουκουρέστι

Τη στιγμή που το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε Έλληνες για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Βουκουρέστιπροσκρούει στον μεταλλικό μετρητή ύψους, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας με τα πλάνα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να συγκλονίζουν.

Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο, όπου το λεωφορείο φαίνεται να κινείται με κατεύθυνση προς την υπόγεια σήραγγα του Pasajul Unirii όταν στην προσπάθειά του να περάσει κάτω από την προστατευτική αψίδα "κολλάει" και ο μετρητής ύψους πέφτει με δύναμη στην οροφή, "λυγίζοντας" στη μέση το όχημα.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη από τη Λάρισσα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, συνεχίζονται, με το GPS του οχήματς να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (26/12) στο OPEN, "τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει πού να πάει και μέσα σε ένα λεπτό διάλεξε να πάει προς το τούνελ. Ακολούθησε το GPS, μπήκε, φρενάρισε και συνέβη ό,τι συνέβη".

"Μετά την τραγωδία μου είπε ότι δεν μπορούσε να δει πιο πριν πινακίδες γιατί είχε κίνηση και πως προσπάθησε να δει πριν φτάσει στο τούνελ αλλά δεν μπορούσε. Ήταν μία πινακίδα στον δρόμο από ότι μου είπε και δεν την είδε γιατί είχε κίνηση και δίπλα του ήταν ένα άλλο λεωφορείο που του έκοβε την ορατότητα", δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Ματθαίου τονίζοντας πως έτσι κι αλλιώς ο οδηγός δεν έτρεχε και δεν ήταν κουρασμένος, διαψεύδοντας πως οδηγούσε 18 συνεχόμενες ώρες.

Σε βίντεο ντοκουμέντο μερικά δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας και κατευθύνεται με τρόπο που δείχνει πως θα περάσει πάνω (και όχι μέσα) από το τούνελ, ωστόσο, λίγα μέτρα πριν από την είσοδο της σήραγγας άλλαξε λωρίδα, μπήκε αριστερά και πήγε να περάσει μέσα από αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν τον ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει, όταν είδε την πινακίδα.

"Οι ευθύνες είναι αλλού"

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σημείο και την κακοτεχνία του δρόμου που θεωρείται καρμανιόλα, ο κ. Ματθαίου ανέφερε το πρωί της Δευτέρας (26/12) πως από τον Σεπτέβριο που δόθηκε και πάλι στο κοινό το συγκεκριμένο τούνελ μετά την ανακαίνισή του έχουν γίνει 6-7 τροχαία ατυχήματα, σε αντίθεση με παλαιότερα που από την υπόγεια σήραγγα του Pasajul Unirii περνούσαν κανονικά λεωφορεία και φορτηγά.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του για την ίδια την κατασκευή του περιοριστή ύψους, μία κατασκευή που όπως υποστήριξε, είναι πολύ βαριά και πως εάν ήταν πιο ελαφριά δεν θα είχαμε τη συγκεκριμένη τραγωδία.

//--> //-->

Σήμερα η νεκροψία του 53χρονου επιβάτη

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή στον 53χρονο επιβάτη από τη Λάρισα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει το thesitival.gr, δύο ακόμα είναι σοβαρά τραυματίες, ωστόσο η κατάσταση της μιας γυναίκας είναι κάπως καλύτερα, και αποσωληνώθηκε.

Ήδη πάντως έχουν γυρίσει στην Ελλάδα οι περισσότεροι από τους Έλληνες που συμμετείχαν στην εκδρομή στο Βουκουρέστι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News