Καναδάς: 53 τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο

Κόσμος
Καναδάς: 53 τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του δυτικού Καναδά, έπειτα από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο, σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Η περιοχή αυτή ωστόσο, σε απόσταση 3 ωρών ανατολικά του Βανκούβερ, πλήττεται από σφοδρή χιονοθύελλα τις τελευταίες ημέρες.

Συνολικά 53 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες κινητοποίησαν προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας. Οι αρχές δεν ήταν ωστόσο σε θέση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Στο Οντάριο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών εκτροχιάστηκε το Σάββατο ένα τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα σημερινά δρομολόγια Τορόντο-Οτάβα και Τορόντο-Μόντρεαλ. Νωρίτερα, η πτώση ενός δέντρου πάνω σε ένα βαγόνι και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων. Πολλοί επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν από την Οτάβα προς το Τορόντο αναγκάστηκαν να περιμένουν επί σχεδόν 18 ώρες και κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν οδικώς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News