Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Ελλάδα
Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τακτική των υπερπτήσεων, αυτή τη φορά μέσω μαχητικών αεροσκαφών F-16, επιμένει η Τουρκία

Στην τακτική των υπερπτήσεων, αυτή τη φορά μέσω μαχητικών αεροσκαφών F-16, επιμένει η Τουρκία.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 18:14, πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 15:02, πάνω από τον Γλάρο Λέρου, στα 19.000 πόδια.

Μπαράζ υπερπτήσεων στον απόηχο Μενέντεζ

Σημειώνεται ότι συνολικά οκτώ υπερπτήσεις πάνω από πέντε κατοικημένα νησιά, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Κίναρο, τους Λειψούς και τους Αρκιούς, πραγματοποίησαν χθες από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και UAV. 

Το μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων καταγράφεται λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια δήλωση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ότι δεν θα επιτρέψει πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία αν η τουρκική αεροπορία δεν σταματήσει την πρακτική των υπερπτήσεων. 

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα από την Αγκυρα, το οποίο έχει άλλωστε σταλεί και ρητώς, ότι δεν θα δεχθεί όρους και προϋποθέσεις στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της, μάλιστα μέσω ενός εξοπλιστικού συμβολαίου. Οι υπερπτήσεις καταγράφηκαν και στον απόηχο ενός μπαράζ καταγγελιών περί υποτιθέμενης παρενόχλησης νατοϊκής άσκησης από ελληνικά μαχητικά.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News