Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι αναμένεται στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη

Κόσμος
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι αναμένεται στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, αναφέρουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε το CNN. Νωρίτερα, ο ιστότοπος Punchbowl News ανέφερε ότι ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις στο Καπιτώλιο με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε χθες Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι, εφόσον επιβεβαιωθεί, συμπίπτει χρονιά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News