Κόσμος

«Γρίπη της καμήλας»: Καμία ανησυχία στην Ευρώπη λέει το Παρατηρητήριο Πανεπιστημίου Κρήτης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης/ΙΤΕ

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την είδηση που μεταδόθηκε πρόσφατα ότι υπάρχει υγειονομική ανησυχία στην Ευρώπη λόγω περιστατικών συνδεόμενων με τη νόσο της Μέσης Ανατολής, η οποία έχει ονομαστεί «γρίπη της καμήλας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά δημιουργούν συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους και επισκέπτες».

Η ανακοίνωση

«Εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης/ΙΤΕ γνωστοποιούμε ότι σχετικώς με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για υγειονομικούς φόβους στην Ευρώπη συνεδεόμενους με τη νόσο MERS και την επωνυμία που της προσδόθηκε ως “γρίπη της καμήλας” δεν ευσταθούν.

Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου. Επίσης οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά δημιουργούν συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους εκδρομείς/επισκέπτες των χωρών αυτών. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός στο κοινωνικό σύνολο».

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια