Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή για διαφθορά

Ελλάδα
Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή για διαφθορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ερευνάται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους, ενώ ο σύντροφός της ήδη συνελήφθη

Τα ονόματα όσων ατόμων συνελήφθησαν από το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από χώρα του Κόλπου δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με το άρθρο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Επίσης, η εφημερίδα Le Soir σημειώνει ότι έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, είχε συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μαρί, την 1η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες σε σπίτια από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν από ακρόαση από τον επικεφαλής ανακριτή, Μισέλ Κλεζ.

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – Η ανακοίνωση 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στην οποία αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Το δημοσίευμα υπενθύμιζει πως η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, είχε συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μαρί, την 1η Νοεμβρίου.

https://twitter.com/CristianTudorEU/status/1587556753142579201

Υπενθυμίζεται πως ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας ευρωβουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - 4 προσαγωγές υψηλόβαθμων Ιταλών

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, έχουν προσαχθεί στις Βρυξέλλες ως ύποπτοι για δωροληψία από «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωκοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Επικαλούμενα τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως 4 Ιταλοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Βέλγιο που αφορά «μια χώρα του (Περσικού) Κόλπου η οποία προσπάθησε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η La Repubblica κατονομάζει τους: Πιερ Αντόνιο Παντσιέρι (πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Λούκα Βισεντίνι (γενικός γραμματέας των Διεθνών Συνδικάτων), καθώς και τον διευθυντή μιας ΜΚΟ και έναν κοινοβουλευτικό βοηθό.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera «ερευνώνται και συνελήφθησαν από τη δικαιοσύνη των Βρυξελλών στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για διαφθορά στην οποία εμπλεκόμενες φέρονται και οι αρχές του Κατάρ». Τέλος, η La Repubblica αναφέρεται σε «έρευνες και ανακρίσεις που επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Εισαγγελέα».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News