Οι Γερμανοί αλλάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν τη θέρμανση στο σπίτι

Κόσμος
Οι Γερμανοί αλλάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν τη θέρμανση στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 10% των Γερμανών δεν είχε ανάψει καθόλου θέρμανση στο σπίτι, ενώ από τους υπόλοιπους, το 68% δήλωσε ότι ζεσταίνει το σπίτι του λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή πέρυσι

Ένας στους δέκα Γερμανούς δεν χρησιμοποίησε καθόλου θέρμανση έως το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ και η πλειοψηφία των υπολοίπων έχει αλλάξει σημαντικά τη στάση της στη χρήση θέρμανσης στο σπίτι.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 10% των Γερμανών δεν είχε ανάψει καθόλου θέρμανση στο σπίτι, ενώ από τους υπόλοιπους, το 68% δήλωσε ότι ζεσταίνει το σπίτι του λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή πέρυσι, λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας και το 50% ότι χρησιμοποιεί «πολύ λιγότερη θέρμανση».

Πολλά συστήματα θέρμανσης λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί καθοριστικό επιχείρημα για τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν κυρίως λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 6% θα ήθελε να προστατεύσει το κλίμα θερμαίνοντας λιγότερο το σπίτι του. Το 56% προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα, το 20% επειδή θεωρεί ότι δεν κάνει τόσο κρύο και το 15% επειδή επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News