Τραγωδία στην Κολομβία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατολίσθηση που παρέσυρε λεωφορείο

Κόσμος
Τραγωδία στην Κολομβία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατολίσθηση που παρέσυρε λεωφορείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να εντοπίσουν επιζώντες

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατολίσθηση της Κυριακής στην επαρχία Ρισαράλδα της βορειοδυτικής Κολομβίας, εξαιτίας της οποίας λεωφορείο και άλλα οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό των αρχών.

«Συνολικά, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν. Τρεις από τους τραυματίες ανασύρθηκαν ζωντανοί από το λεωφορείο και άλλοι έξι από ΙΧ που καταπλακώθηκε στο ίδιο σημείο», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (UNGRD) Νταϊάνα Ραμίρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο είχε κάνει λόγο για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υποχώρησε τμήμα βουνοπλαγιάς που καταπλάκωσε πολλά οχήματα σε επαρχιακό δρόμο, μεταξύ των οποίων μια μοτοσικλέτα και ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Κάλι (νοτιοδυτικά) προκειμένου να διασχίσει την οροσειρά των Άνδεων με προορισμό το Κιμπντό (βορειοδυτικά).

Σε βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να εντοπίσουν επιζώντες. Σπαρακτικές ήταν οι εικόνες της διάσωσης παιδιού το οποίο διασώστες εντόπισαν στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του και απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του θαμμένου λεωφορείου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία επιζήσαντα, ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να κάνει όπισθεν όταν αντιλήφθηκε την κατολίσθηση, αλλά δεν πρόλαβε.

Από τις αρχές Αυγούστου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οποία έχει κηρύξει κατάσταση «εθνικής καταστροφής».

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και σχεδόν 700.000 έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων φέτος στην Κολομβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News