Οι πιο ακριβές και οι πιο φτηνές πόλεις τους κόσμου

Κόσμος
Οι πιο ακριβές και οι πιο φτηνές πόλεις τους κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά, 22 από τις 172 πόλεις που παρακολουθεί η Economist Intelligence Unit ετησίως βρίσκονται στις ΗΠΑ

Το μέσο κόστος ζωής αυξάνεται κατά 8,1% το 2022, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Κόστους Ζωής, που δημοσιεύτηκε από την Economist Intelligence Unit.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν οι κάτοικοι των πόλεων με ορισμένες να έχουν τα πρωτεία ως εκείνες όπου τα έξοδα διαβίωσης έχουν εκτιναχθεί σε … αστρονομικά επίπεδα. Ποιες είναι αυτές;

Την πρώτη θέση, λοιπόν καταλαμβάνει η ομολογουμένως πανάκριβη Νέα Υόρκη – που μοιράζεται την κορυφή με την συνήθως «νικήτρια» Σιγκαπούρη. Το 2021 η Νέα Υόρκη βρισκόταν στην έκτη θέση. Ακολουθούν στην τρίτη θέση το Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, που ήταν πέρυσι η ακριβότερη πόλη, στην 4η ισοβαθμίζουν το Χονγκ Κονγκ και το Λος Άντζελες και ακολουθούν η Ζυρίχη και η Γενεύη, στην Ελβετία, το Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, το Παρίσι, στη Γαλλία και η Κοπεγχάγη, στη Δανία.

Στον αντίποδα οι πιο φθηνές πόλεις είναι το Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα, η Μπανγκαλόρ, στην Ινδία, το Αλγέρι, στην Αλγερία, η Τσενάι, στην Ινδία, η Αχμενταμπάντ, επίσης στην Ινδία, το Αλμάτι, στο Καζακστάν, το Καράτσι, στο Πακιστάν, η Τασκένδη, στο Ουζμπεκιστάν, η Τύνιδα, στην Τυνησία, η Τεχεράνη, στο Ιράν, η Τρίπολη, στη Λιβύη και η Δαμασκός, στη Συρία. 

Συνολικά, 22 από τις 172 πόλεις που παρακολουθεί η Economist Intelligence Unit  ετησίως βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η εταιρεία η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, παρακολουθεί τις καθημερινές δαπάνες σε 172 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News